Kalın Haber

Sonda roket sistemi Türkiye'nin uzay çalışmasına ne katacak?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sonda roket sistemi Türkiye’nin uzay çalışmasına ne katacak?

Sonda roket sistemi Türkiye’nin uzay çalışmasına ne katacak?

- - 2 dk okuma süresi

Hedef Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ay’a insansız uzay aracı göndermek. O uzay aracında kullanılması planlanan hibrit motor teknolojisi ile geliştirilen sors yani sonda roket sisteminin uçuşlu testleri başarıyla tamamlandı. Sors Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının iştiraki olan Delta V Uzay Teknolojileri AŞ tarafından geliştirildi.

PEKİ TÜM BU ÇALIŞMALAR,ADIMLAR NEYE YARAYACAK?

Türkiye’nin hedeflerinden biri uzay vatanda söz sahibi olmak. Araştırmalarda yer almak. Bu uzayin derinliklerine gidecek uzay araçlarında kullanılabilecek bir roket motoru.

Türkiye Uzay Ajansi Baskani Serdar Yıldırım CNN TURK’e yaptigi aciklamada “Tamamen yerli olan bu roket motoru ay görevinde başarıyla kullanılması ile “uzay tarihçesi” kazanmış olacak.” vurgusu yapti…

Ama sadece bu değil. Aynı zamanda önemli bir gelir kaynağı da olabilecek Türkiye için. Dünyaya satılabilir bir ürün olacak.

Tüm bu adımlar Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndaki hedefleri doğrultusunda atılıyor. “2030 yılına gelindiğinde Türkiye bir uzay gücü olarak yerini alacak vurgusu yapılıyor ve bu kapsamda dünyada 7-8 ülkeden biri olacağı belirtiliyor.

İlgili Yazılar