Kalın Haber

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sadır Caparov ile ortak açıklama
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sadır Caparov ile ortak açıklama

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sadır Caparov ile ortak açıklama

- - 2 dk okuma süresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

FETÖ, Türkiye ve Kırgızistan için milli güvenlik tehdidi oluşturuyor. Son dönemde yaşanan hadiseler FETÖ’nün kanlı, karanlık ve çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. İnşallah omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden beraberce geleceğiz.

Omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden beraberce geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanına Türkiye’nin Kırgız halkı ve devletine olan desteğini bir kez daha ifade ettik. 11 Nisan’da yapılan Anayasa referandumu bir dönüm noktası oldu. Bu referandumla Kırgız halkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tercih etti. Yeni sistemin hayırlı olmasını temelli ediyorum.

Yeni imkanlarla Kırgızistan’ın yol alacağına inanıyorum. Türkiye tecrübelerini paylaşmayı, Kırgızistan’a her türlü desteği sürdürecektir. Kırgız Cumhuriyeti Tacikistan sınırında bazı müessif olaylar meydana geldi. İki kardeş ülke arasında yaşanan bu olay bizleri de derinden üzdü. Her iki ülkenin de soğukkanlı yaklaşımlarıyla meselenin kısa sürede yatıştırılması en büyük tesellimiz olmuştur. Bu sorunun iki komşu ülke arasında barışçıl yollarla çözümünü temenni ediyoruz.

Ticari ilişkilerimizi de ayrıntılı şekilde gözden geçirdik. 507 milyon dolar düzeyindeki ticaret hacmimizde salgına rağmen önemli bir düşüş yaşanmadı. Potansiyelimizin çok daha yüksek olduğu aşikardır. 1 milyar dolarlık ticaret hedefinize ulaşmak için gayretlerinizi artıracağız.

İKİLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

60c0df4cd265a22090380680

Görüşmelerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov nezaretinde ikili anlaşmalar imzalandı.

İlgili Yazılar