Kalın Haber

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: İzahı olamaz
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net mesaj: İzahı olamaz

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net mesaj: İzahı olamaz

- - 2 dk okuma süresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak böylesi bir gençlikle yol yürümekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye’nin sizin gibi gençleri olduğu müddetçe yarınlarımız inşallah bugünlerimizden çok daha iyi olacaktır. Bu millet çalışan, üreten hak bildiği yolda yürümekten çekinmeyen gençler oldukça geleceğine umutla bakacaktır. Önümüzdeki süreçte gençlerimizi karar alma ve uygulama süreçlerine daha fazla dahil etmeyi sürdüreceğiz. Gençlerimizi karar alma ve uygulama süreçlerine daha fazla dahil edeceğiz.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ihtiyaç duyan her bir belediyemizin yanında olma çabasını da takdirle karşılıyoruz. Siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında yer alan tüm belediyelerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletin ciğerini yakan bir musibetten siyasi rant devşirmeye çalışmanın hiçbir izahı olamaz. Devletimiz Van, Elazığ depremi sonrasında vatandaşına verdiği sözü nasıl eksiksiz yerine getirmişse sel ve yangında zarar görenlerin yaralarını da saracak.

Bizim artık bedeller ödemeye değil planlı, programlı, geçmişe sahip çıkan, geleceği kucaklayan şehircilik modellerine ve uygulamalarına ihtiyacımız var. Şehirlerimizi artık yeni bir anlayışla geliştirmeli, belki bir kısmını yıkıp yeniden inşa etmeli, büyüme alanlarını tekrar değerlendirmeliyiz. Genç dostu, çocuk dostu, yaşlı dostu, kadın dostu, engelli dostu velhasıl insan dostu şehirler kurmalıyız.

İnsanı merkeze alan şehirler yerini üretim ve sanayinin merkezde olduğu yeni şehirlere bırakmıştır. Refahın artmasıyla birlikte insanlar şehircilikte güzel olanın arayışına düşmüştür. Şehircilikte artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz, hayata dair pek çok unsurun da değişmeye başladığını görüyoruz. 

İlgili Yazılar