Kalın Haber

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Garibashvili ile ortak açıklama
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Garibashvili ile ortak açıklama

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Garibashvili ile ortak açıklama

- - 2 dk okuma süresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

Türkiye son 14 yıldır Gürcistan’ın en büyük ticari ortağıdır. Ticaret hacmimizde 2020 biraz daralma olsa da hedefimizi şimdi 3 milyar dolara ulaştırmayı hedefledik ve çalışmalarımız sürdüreceğiz. Serbest ticaret anlaşmamızın kapsamının genişletilmesi amacıyla müzakerelerimiz sürdürüyoruz. Ticaretimizi kolaylaştıracak ve gümrük işlemlerin hızlandıracak düzenlemeler üzerinde de ayrıca çalışma kararlığındayız.

Komşumuz Gürcistan ile bölgemizin çehresini değiştiren büyük projelere imza attık. Güney gaz koridorunu oluşturduk. Bağlantı mekanizmalarının geliştirilmesi bölgesel kalkınma açısından çok önemlidir.

60b6623f5cf3b00c20b44ecc

Türkiye olarak Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne desteğimizi vurguluyoruz. Komşumuzun Avrupa Atlantik yapıları ile bütünleşmesine desteğimizi tamdır. Bölgesel meseleler hakkında da fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye Gürcistan’ı bölgesel işbirliğinin anahtarı olarak görüyor. 

Azerbaycan-Gürcistan-Ermenistan, böyle bir üçlü iş birliği veya Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan iş birliği, bütün bunlara Türkiye olarak varız.

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’nin açıklaması; 

Hepinizi selamlıyorum, bugün Ankara’da bulunmam benim için şeref verici. Sıcak karşılama için samimi görüşmelerimiz için teşekkür ederim. Türkiye bizim için çok önemlidir, dost ülke ve stratejik ortağımızdır.

Bakü – Tiflis – Kars gibi çok boyutlu projelerimiz bulunmaktadır. Bugünkü görüşmenin çok verimli gerçekleştiğini söylemek isterim.

Ortak gayretlerimizle çok taraflı formatları da gerçekleştirebilmemiz için çok güzel temellerin bulunduğunu söylemek isterim. Tabii ki görüşmemiz sırasında bölgesel konuları da ele aldık. Barışın hiçbir alternatifi bulunmamaktadır ve tüm çatışmalar barışçıl yönle çözülmelidir.

 

 

İlgili Yazılar