Kalın Haber

Son dakika... 1 Haziran'dan sonra normalleşme nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Son dakika… 1 Haziran’dan sonra normalleşme nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Son dakika… 1 Haziran’dan sonra normalleşme nasıl olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

- - 3 dk okuma süresi

Türkiye 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşmenin sonuna geldi. Koronavirüs ile mücadelede yeni yol haritası için vatandaşın gözü kulağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanan kabinede alınan kararlara çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Son kabine toplantımızdan bu yana hamdolsun milletimizle pekçok güzel hizmetin, eserin, müjdenin sevincini paylaştık.

19 Mayıs’ın ruhuna nüfuz edebilen, mesajını çözebilen gençlerimize 2053 vizyonu emanet etmek için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Beşiktaş futbol kulübümüzün oyuncu, teknik heyeti ve yöneticileri ile bir araya gelerek kendilerini tedbir ettik.

Anadolu Efes’in şampiyonluğunun kazanılmasında büyük emeği olan Ergin Ataman’ın başarıyı şehitlerimize armağan etmesini çok önemli görüyorum. Aerobik şampiyonluğunu ilk defa ülkemize kazandıran Ayşe kızımızın başarıların devamını diledik.

Ülkemizin en önemli ulaştırma projelerinden olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun son bölümünün açılış törenini gerçekleştirdik. Habipler-Hasdal kavşakları arasındaki kısımlarıyla birlikte 400 kilometrelik otoyolumuzu hizmete almış bulunuyoruz. Bu otoyol İstanbul ve Marmara bölgesiyle birlikte tüm Türkiye’nin projesidir. Edirne’den 1200 kilometre boyunca hiçbir engele, ışığa, yerleşim yerine girmeden Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz seyahat edebilecektir.

Gençlerimize bırakacağımız 2053 vizyonumuz için kat etmemiz gereken daha çok mesafe var. Milletimizin bize gösterdiği istikamet, tarihin sevk ettiği hedef, dünyanın ve insanlığın yöneldiği ufukta gözüken ihtiyaç işte budur. Kısır çekişme, karanlık senaryolara ülkemizi hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Polonya Cumhurbaşkanı ile verimli görüşmelerin yanında AB ve NATO üyesi ülkeye yapılan ilk İHA satışımızla ilgili anlaşmayı imzaladık.

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar