Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Sınav Değerlendirme Süreci ve Uygulamaları

Sınav Değerlendirme Süreci ve Uygulamaları

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

MEB, Sınav Değerlendirme Sürecini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınavların değerlendirme süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Göre, sınavların değerlendirme işlemleri farklı dersler için farklı yöntemlerle gerçekleştirilecek.

Açık Uçlu Sorular Yaygınlaşıyor

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, yapılan açıklamada sınavlarda açık uçlu soru sistemine geçildiğini belirtti. Bu sistemle öğrencilere daha iyi geri bildirim verilmesi ve eksik öğrenmelerin tespit edilmesi hedefleniyor.

Ülke Genelinde Ortak Sınavlar

Bu kapsamda, 6. sınıf Türkçe ve matematik ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin ikinci dönem birinci yazılıları, ülke genelinde ortak sınavlar kapsamında yapılacak. Sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı sorular ön plana çıkacak.

Değerlendirme Süreci Detayları

Sınavlarda değerlendirme işlemleri farklı yöntemlerle yapılacak. 6. sınıf Türkçe dersinde puanlama işlemleri ülke genelinde yapılacakken, diğer derslerde okul müdürlüklerinin karar doğrultusunda farklı öğretmenler tarafından gerçekleştirilecek.

Öğrenciler sınav sonuçlarını, belirlenen adresler üzerinden okul müdürlükleri aracılığıyla ve e-Okul sisteminden öğrenebilecekler.

İlgili Yazılar