Kalın Haber

Siber saldırılara karşı yonga geliştirildi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Siber saldırılara karşı yonga geliştirildi

Siber saldırılara karşı yonga geliştirildi

- - 2 dk okuma süresi

Hackerlara karşı geliştirilen yeni çip donanımları büyük bir devrim yaratacak. Sistem açıkları zaman zaman hackerlar tarafından aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Bu durum aynı zamanda hiç tahmin edilmeyen problemler yaratabilir. Morpheus ismi verilen bir çip sayesinde artık hacker saldırıları bertaraf edilebiliyor.

Bu çip sistemi ilginç bir yöntem kullanıyor. Şifreleme ve dağıtma olarak adlandırılan sistemler sayesinde tüm cihazlar emniyet içinde kalabiliyor. Özellikle de büyük veriler barındıran sistemlerde bu tür ekipmanlar son derece değerli oluyor.

Sistem güvenliklerini tehdit eden ve büyük saldırılara neden olan hacker grupları genellikle iki farklı yöntem kullanıyor. Bunlardan bir tanesi yetkilendirme işlemleri. Kendilerini sistem içerisinde yetkili birisi gibi gösterip rahatlıkla işlemler yapabiliyorlar. Bir diğer yöntem ise sisteme gizliden saldırarak kod çalıştırmak.

Siber korsanlar eğer bu tür çipler olursa şifreleri kırmakta çok zorlanacaklar. Sürekli olarak yeni şifreler üreten bilgisayarlar böylece kendisini korumuş olacak. Siber güvenlik uzmanları tarafından 500 civarında saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılar sonucunda sistemin ayakta kalıp kalmadığı incelendi.

Çözülemez bulmacalara dönüşen bilgisayarlar bu çiplerin eseri olacak. Önümüzdeki yıllarda bu tür donanımların daha fazla artacağı tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar