Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Salman Solma Kimdir? 

Salman Solma Kimdir? 

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Salman Solma 1982 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir.  Özgün müzik ve Türk halk müziği sanatçısıdır. Sanatçı 3 yaşında iken ailesi ile birlikte Antalya’ya göç etmiştir. Aynı zamanda söz ve müzik yazarı olan sanatçının ilk albümü 2011 yılında işletmeye alınmış ve 2013 yılında piyasaya çıkmıştır. Sanatçı 2016 yılında bazı kişisel durumlardan dolayı müziğe ara vermek zorunda kaldı.

Uzun süren bir aradan sonra 2021 yılında peş peşe çıkarmış olduğu söz ve müziği kendisine ait olan single eserler yayınlanmaya başlamıştır. Salman Solma tüm dijital platformlarda yer alıyor. Bugünlerde yeni bir klip ve single çalışması yapan sanatçı SMA hastası Sevinç Nur İngin için de destek amaçlı bir şarkı yapmıştır.

Sanatçı şu sıralar babası Aşık Hayali’ye ait olan ve yaklaşık 10 eserden oluşan bir albüm üzerinde çalışıyor.  Sanatçının çıkarmış olduğu ilk albümünün adı Dağlara Sor Adımı’dır. Sanatçı 2021 yılında 3 adım müzik etiketi ile “Ağla” isimli söz ve müziği kendisine ait olan türküyü klibi ile birlikte yayımladı.

Sanatçının bu sarkısı ve klibi sevenlerinden tam not alırken yeni çalışmaları dört gözle beklenmektedir.  Sanatçının kendisine ait Instagram hesabı ve YouTube kanalı da bulunuyor. Ayrıca Twitter ve Facebook hesapları da bulunan sanatçı Türk halk müziği ve özgün müzik dalında emin adımlarla ve temkinli bir şekilde ilerliyor.

Youtube Kanalı:

https://www.youtube.com/channel/UCckScDwDuENPlvUmIfzmN9w

Instagram Adresi:

https://www.instagram.com/salman.solma/

Twitter Adresi:

https://twitter.com/salmansolma

Facebook Adresi:

https://www.facebook.com/solmasalman/

Spotify:

İlgili Yazılar