Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Real Madrid, La Liga Şampiyonluğunu Garantiledi

Real Madrid, La Liga Şampiyonluğunu Garantiledi

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Real Madrid, Arda Güler İle 34. Haftada Şampiyonluğunu İlan Etti

Real Madrid, Barcelona’nın puan kaybetmesi sonrası 34. hafta itibarıyla La Liga şampiyonluğunu resmen garantiledi. Madrid ekibi, 34. hafta maçında Cadiz’i konuk ederken Arda Güler’in ilk 11’de sahaya çıktığı mücadeleyi 3-0’lık skorla kazandı.

Arda Güler’in Performansı ve Real Madrid’in Galibiyeti

Real Madrid‘e galibiyeti getiren golleri Brahim Diaz, Jude Bellingham ve Joselu kaydederken, milli futbolcumuz Arda Güler sahada kaldığı 66 dakika boyunca iyi bir performans sergiledi.

Real Madrid’in La Liga’daki 36. Şampiyonluğu

Cadiz galibiyeti sonrasında gözünü Girona-Barcelona maçına çeviren Real Madrid, ezeli rakibinin 4-2’lik mağlubiyetiyle La Liga’daki 36. şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonuçla Real Madrid, 87 puana ulaşarak şampiyonluğunu garantilerken, Barcelona 73 puanda kalarak üçüncü sıraya geriledi.

Arda Güler’in Kariyerindeki İlk La Liga Şampiyonluğu

Sezon başında Real Madrid’e transfer olan milli yıldızımız Arda Güler, ilk lig şampiyonluğunu La Liga zaferiyle yaşadı. Daha önce Fenerbahçe ile Türkiye Kupası ve Real Madrid ile İspanya Süper Kupa zaferleri bulunan Güler, bu sezonki başarısıyla adından söz ettirdi.

Ancelotti’den Arda Güler Yorumu

Ancelotti, Arda Güler için “Güler, olması gereken rolü üstlendi ve genç oyunculara şans vermekten çekinmedi. Geçiş sürecinde gençlerin ilerlediğini ve tecrübelilerin harika performanslar sergilediğini gözlemliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Real Madrid taraftarları, 36. şampiyonluk kutlamaları için Cibeles Meydanı’nda toplanırken, takımın kutlama programı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Yazılar