Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa aile içi iletişim sorunları konusunda ebeveynleri uyarıyor

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa aile içi iletişim sorunları konusunda ebeveynleri uyarıyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Aile içi iletişim o ailede büyüyen ve yetişen çocukların hayatını direkt olarak etkiliyor. Bugün bazı psikolojik sorunlara sahip ve mutsuz birçok insanın temelinde ailenin bireyleri arasındaki iletişimsizlik kendini gösteriyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aile yapısı devletimizin temelini oluşturuyor. Her zaman kendi içerisinde Mutlu, refah ve huzur içinde yaşayan aileler çocuklarının bu kaliteli ortam içerisinde sorumluluk bilinci ile yetişmesini sağlıyor. Sorunlu aile ortamında yetişen ve sürekli aile içi iletişim problemine maruz kalan çocuklar ise topluma karıştıklarında toplumsal problemlerin merkezinde yer alan sorunlu bireyler olarak karşımıza çıkıyor. İnsan hayatını bu denli etkileyen bu önemli konu Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa tarafından ele alınıyor. Ebeveynlere çok büyük işlerin düştüğü bu süreçte sağlıklı ve sorumlu bireyler yetiştirebilmek için bilimsel olarak da kanıtlanmış öneri niteliğinde birçok bilgi veriliyor.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa Aile içi iletişim sorunlarının son yıllarda daha da ayyuka çıktığını anlatıyor. Günden güne bu ilişkilerin zayıflaması birbirini anlamayan insan yığınlarının oluşmasına Ön ayak oluyor. Herkesin de bildiği gibi İlk eğitim ailede başlıyor. Ebeveynlerin kendi aralarında kurmuş oldukları güçlü iletişim beraberinde güçlü bireylerin yetişmesini sağlıyor. Güçlü bireyler yetiştirebilmek aile içi iletişimi güçlendirmek için aile terapilerine dikkat çekiyor. Aile içi yaşanan sorunlara karşı alınan aile terapileri ve çift terapileri yetiştireceksiniz çocukların Hayata karşı daha güçlü durabilmeleri için destek oluyor.

 

 

İlgili Yazılar