Kalın Haber

PKK çocukları nasıl kandırıyor?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. PKK çocukları nasıl kandırıyor?

PKK çocukları nasıl kandırıyor?

- - 2 dk okuma süresi

Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele daire başkanlığınca “PKK-KCK/PYD-YPG terör örgütü kadın ve çocuk istismarı” raporu hazırladı.
Raporda, terör örgütünün çocukları nasıl örgütün dağ kadrosuna gönderdiği anlatıldı.

“Yasal statüleri istismar edilen çocuklar, bilinçli şekilde örgüt içerisine çekilmekte ve kara propaganda amacıyla başta illegal gösteriler olmak üzere sokak eylemlerinde ön saflara itilmektedir. Bu tarz eylemlerle hukuki ehliyetsizliklerinden faydalanılan çocuklar, sabıkalı ve aranır duruma gelmeleri halinde ise örgütün dağ kadrosuna aktarılmaktadır.”

PKK/KCK’nın eleman temini konusunda yaş sınırı gözetmediği aktarılan raporda, Irak’ın kuzeyinde çocuklara silahlı eğitim verilen kampların olduğu, kaydedildi. Gara’da bulunan “tabura Zaroken” adındaki sözde çocuk taburunun sorumluluğunu terörist elebaşlarından duran Kalkan’ın yaptığı ve sözde örgüt yöneticilerinden Murat Karayılan’ın, çocuk örgüt mensuplarının eğitimleriyle özel olarak ilgilendiği bilgisine yer verildi.

Raporda, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin ifadelerine de yer verildi. Bir terörist, örgütün intihar eylemi yapacak kişileri çocuk yaşta alarak eğittiğini anlatırken, bir diğeri, HDP binasında tanıştığı bir teröristin kendisini, ‘eğer örgüte katılırsan zengin olursun ve rahat yaşarsın’ diyerek kandırdığını anlattı.

İlgili Yazılar