Kalın Haber

PCR testi zorunluluğu kimlere geldi? Öğretmenler, üniversite öğrencileri, uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu yapacaklar dikkat!
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. PCR testi zorunluluğu kimlere geldi? Öğretmenler, üniversite öğrencileri, uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu yapacaklar dikkat!

PCR testi zorunluluğu kimlere geldi? Öğretmenler, üniversite öğrencileri, uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu yapacaklar dikkat!

- - 2 dk okuma süresi

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların açılmasına sayılı günler kala PCR testi ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda aşı olmayan kişiler içerisinden bir bölümü için düzenli olarak PCR testi istenecek. Yani negatif test sonucu olmayan kişiler bulundukları ortama katılamayacak. Haftada 2 defa istenecek bu test ile aşılamaya teşvikin artması bekleniyor.

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KİMLERE GELDİ? ÖĞRETMENLER VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN PCR TESTİ ZORUNLU MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PCR testi ile ilgili açıklaması şöyle; Okullarda 6 Eylül’de başlayacak eğitimde. Öğrencilerimizle irtibatlı aşısız, başta öğretmenlerimiz olmak üzere yöneticilerden ve okul çalışanlarından haftada 2 defa PCR testi isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimizin ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.

Buna göre öğretmenler, okul çalışanları, okul yöneticileri aşı olmadıysa haftada iki kez PCR testi yaptıracaklar.

Ek olarak üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanları da aşı yaptırmadıysa PCR testi yaptırmak zorundalar.

Son olarak uçak yolculuklarında, şehirler arası otobüs yolculuklarında, konser ve tiyatrolar ile sinemalarda da aşı olmayanlardan PCR testi istenecek.

 

 

 

İlgili Yazılar