Kalın Haber

Para aklamaya özel takip
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Para aklamaya özel takip

Para aklamaya özel takip

- - 1 dk okuma süresi

Mali Suçları Araştırma Kurulu Türkiye’de Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile mücadelede ile 2021-2025 yıllarını kapsayan Strateji Belgesi yayımladı. Buna göre artık kara para aklamayı uzman ekipler takip edecek.

Örgütlü veya profesyonel olarak işlenen, tüzel kişilerin suistimali bulunan aklama ve terörizmin finansmanı vakalarında, ihtisaslaşmış soruşturma ekipleri oluşturulacak. “Yüksek riskli” olarak belirlenen tehdit unsurları ile mücadelede eşzamanlı mali soruşturma, analiz ve inceleme faaliyetleri sistematik olarak yürütülecek.

Mali Eylem Görev Gücü 2019 Türkiye raporunda terörizmin finansmanı ve aklama suçunun soruşturmalarında kurumlararası işbirliği ve koordinasyonun bulunmadığı eleştirisini getirmişti. Bu eleştiriyi dikkate alarak harekete geçen mali suçları araştırma kurulu, strateji belgesinde hedeflerini belirledi. Buna göre uygun işbirliği platformlarından faydalanarak uluslararası işbirliği geliştirilecek ve bilgi paylaşımı yapılacak.

Soruşturmalara ilişkin olarak düzenli istatistiki veri temin edilmesine yönelik sistem altyapısı geliştirilecek. Risk Değerlendirmesinin güncellenmesi için “Tehdit” ve “Kırılganlık” çalışma grupları kurulacak.

İlgili Yazılar