Kalın Haber

Oyuncular PS 5 almaya doyamıyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Oyuncular PS 5 almaya doyamıyor

Oyuncular PS 5 almaya doyamıyor

- - 2 dk okuma süresi

PlayStation 5 satış rekorları kırmaya devam ediyor. Japonya merkezli bu üretici ABD tarihinde zirveye oturmayı başardı. En hızlı satan oyun konsolu olarak kendisine yer bulmayı başaran PlayStation 5 gözde olmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere bazı ülkelerde stok sıkıntıları yaşandığını anlatmıştık. Yani bu cihaz daha fazla üretilse yine satılabilir.

PlayStation 5 oyun konsolu 2020 yılı içerisinde 4,5 milyon adet satmayı başardı. Bu gerçekten de son derece yüksek bir rakam. En yakın rakipleri olan Xbox ve diğerleri bile bu rakama henüz ulaşamadı.

Küresel çapta oyun tutkunları PlayStation 5 almaya bir türlü doyamıyor. Sadece 2020 yılında bile 4,5 milyon adet satılan cihaz hedef olarak 14,8 milyonu seçti. Bu rakama ulaşması aslında pek sürpriz olmaz. Özellikle bazı ülkelerde insanlar stok problemi nedeniyle satışa çıktığı anda hemen alıyor.

Bazen izdiham görüntülerine bile neden olan bu oyun konsolu hızlı bir rekabete girdi. Nintendo Switch gibi oyun konsolları ise en yakın rakipleri arasında yer alıyor. Ayrıca Xbox bulut sistemlere yatırım yaptığı için dikkat çekmeyi başarıyor. Oyun konsolu dünyasının bu nedenle kıpır kıpır olduğunu söyleyebiliriz.

Böyle devam ederse muhtemelen uzunca bir süre lider oyun konsolu olarak PlayStation 5 görülebilir.

İlgili Yazılar