Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. ÖSYM Tarafından Yapılacak Yazılı Sınav ve Görevde Yükselme Sınavlarına İlişkin Detaylar Belli Oldu

ÖSYM Tarafından Yapılacak Yazılı Sınav ve Görevde Yükselme Sınavlarına İlişkin Detaylar Belli Oldu

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

Yazılı Sınav Detayları

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, alım için yazılı sınav 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Bu sınav, ÖSYM’nin Ankara’daki 2 farklı sınav merkezinde yapılacak ve **sınav süresi 105 dakika** olarak belirlendi. Adaylardan, Türk vatandaşı olma şartı aranırken **35 yaşını doldurmamış** olmaları ve **hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya adalet meslek eğitimi ön lisans bölümlerinden mezun** olmaları gerekiyor.

Sınav Başvuruları

Sınava katılmak isteyen adaylar, **24-30 Ekim** tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvurular, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Görevde Yükselme Sınavı

Ayrıca, **icra katipleri arasından naklen atamayla alınacak 100 icra müdürü ve yardımcısını belirlemek** amacıyla yapılacak Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı da **8 Aralık** tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından yayımlanan bu duyurular adaylar için önemli bir fırsat oluştururken, belirtilen tarihler ve şartlar doğrultusunda başvuruların zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir.

İlgili Yazılar