Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. MSF Raporuna Göre Sudan’daki Zemzem Mülteci Kampında Yetersiz Beslenme Alarmı

MSF Raporuna Göre Sudan’daki Zemzem Mülteci Kampında Yetersiz Beslenme Alarmı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

MSF’nin raporuna göre Zemzem mülteci kampında durum vahim

Ulusal Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yayımlanan bir raporda, Sudan’daki Faşir şehrinde bulunan Zemzem mülteci kampında yapılan sağlık taramasının sonuçlarına göre, çocukların dörtte birinin yetersiz beslendiği ve yüzde 7’sinin şiddetli akut yetersiz beslenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Kampın acil yardıma ihtiyacı var

Raporda, alarm verici bir şekilde kamptaki günlük ölüm oranının arttığına dikkat çekilerek, uluslararası topluma “acil seferberlik” çağrısı yapılıyor. Ayrıca, Faşir’deki ailelerin çocukları için temel sağlık hizmetlerine erişimlerinin olmadığı vurgulanarak, çatışan taraflara Zemzem kampına ve Kuzey Darfur’a insani yardım ulaştırılabilmesi için Faşir’deki havalimanının acilen açılması talep ediliyor.

Önlem alınmazsa daha fazla can kaybı olabilir

Raporda, daha fazla can kaybının önlenmesi gerektiğinin altı çiziliyor. MSF’nin Sudan’daki Acil Müdahale Sorumlusu Claire Nicolet, Zemzem kampında yaşananların felaket boyutlarında olduğunu belirterek, her iki saatte bir çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünü tahmin ettiklerini söylüyor. İleri derecede yetersiz beslenen çocukların tedavi edilmediği durumlarda üç ila altı hafta içinde ölebileceğine dikkat çekiyor.

MSF yardıma ihtiyaç duyuyor

MSF, kamptaki ölümleri azaltma çabalarının yetersiz kaldığını belirtiyor ve sürekli artan vakalar nedeniyle yardıma ihtiyaç duyduklarını vurguluyor. Kampta yaşanan yetersiz beslenme sorununa müdahale etmek için çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını ifade ediyorlar.

İlgili Yazılar