Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Moldovalı İlkokul Öğretmeni Türkiye’de Köy Muhtarlığı İçin Aday

Moldovalı İlkokul Öğretmeni Türkiye’de Köy Muhtarlığı İçin Aday

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Moldovalı Öğretmenin Türkiye Macerası

Moldova’da ilkokul öğretmeni olarak görev yapan Nadejda Aksüt (57), 1995 yılında Türkiye’ye gelerek Bartın’ın Akbaş köyüne yerleşti. Türkiye vatandaşı olan Aksüt, köy muhtarlığı için aday oldu.

Yerleştikleri Köyde Muhtar Adayı Olan Aksüt

Aksüt, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde 200 hane ve 612 seçmenin bulunduğu köyde muhtar adayı oldu. 2 çocuk annesi olan Aksüt, seçimler öncesi köy sakinlerini ziyaret ederek projelerini anlatıp destek istiyor.

“Geç Bile Kaldın” Diyorlar

Aksüt, adaylığının köyde büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Yerleştikten sonra buradaki insanları çok sevdim. Onlara hizmet etmek için muhtarlık için aday oldum. Vatandaşların bana destek vereceğine inanıyorum. Kazandığımda köy için elimden geleni yapacağım. Kapı kapı dolaşırken cesaret veren, ‘Siz muhtar olursunuz, hizmet edersiniz’ diyen insanlarla karşılaşıyorum. Moldovalı olduğumu öğrenince şaşırıyorlar, ‘Neredeydin bu zamana kadar, şimdiye kadar neden çıkmadın?’ diyorlar. Ancak bana güveniyorlar. Başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

Aksüt’ün eşi Abdullah Aksüt de eşini desteklediğini ve kazanacağına inandığını belirtti. Köylülerden Nuri Aksoy da Aksüt’e sonsuz destek verdiklerini ve başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.

İlgili Yazılar