Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Migros Grubu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı: Yapay Zeka Perakendeye Yön Veriyor

Migros Grubu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı: Yapay Zeka Perakendeye Yön Veriyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 3 dk okuma süresi

Kerim Tatlıcı, Yapay Zeka Uygulamalarının Perakende Sektöründe Yarattığı Değişimi Anlattı

Migros Grubu Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, yapay zeka uygulamalarının perakendecilerin yeni iş süreçleri yaratmalarında, envanter süreçlerinde, tedarik sistemlerinde, yeni pazar trendlerini anlamada, müşteri iletişiminde ve operasyonel süreçlerinde verimlilik sağladığını söyledi.

Yapay Zeka Aracılığıyla Müşteri Deneyiminin Artırılması

Tatlıcı, Dünya Ekonomik Forumu’nda 2028’e kadar perakende sektöründe yapay zeka araçlarına olan yatırımın 31 milyar doları aşacağına dair bir öngörü paylaşıldığını hatırlatarak, geliştirilen çözümlerin müşteri deneyimini extrabet artırmada son derece işlevsel olduğunu belirtti. Yapay zeka araçları, perakende sektöründe geleneksel ve dijital her kaynaktan beslenerek, müşterilere kişiselleştirilmiş ve geri dönüşlerle gelişen bir deneyim sunuyor.

ChatGPT Teknolojileri ve Yenilikçi Projeler

Tatlıcı, Money Sadakat Programı sayesinde müşterilere kişiye özel kampanya ve fırsatlar sunabildiklerini, kendi kampanyalarını yaratma imkanı sunduklarını belirtti. Ayrıca, ChefGPT adını verdikleri hizmet ile müşterilere 7/24 yemek tarifleri ve alışveriş listelerine ulaşabildiklerini aktardı. Tatlıcı, şirketin çağrı merkezlerinde extrabet giriş yapay zeka çözümlerinden faydalandıklarını ve müşterilerin beklenti ve önerilerini doğal dil işleme çözümü ile değerlendirdiklerini ifade etti.

İnovasyon ve Gelecek Planları

Kerim Tatlıcı, Migros’un öğrenme algoritmasına sahip akıllı sistemlerle iş süreçlerini iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yaptığını vurgulayarak, yapay zeka uygulamalarının şirket içi operasyonlarda fark yarattığını belirtti. Şirketin gelecek planları arasında, yapay zeka temelli tahmin modelleri ve meyve-sebze reyonundaki kasa doluluk oranını ölçen projelerin bulunduğunu açıkladı.

Tatlıcı, yapay extrabet twitter zekanın perakende sektöründe verimliliği artırdığını ve sınırsız yenilikler barındırdığını vurgulayarak, yapay zeka uygulamalarının şirket içi operasyonlarda kullanımının önemine dikkat çekti. Tatlıcı, yapay zeka uygulamalarının şirketin günlük operasyonlarını hızlandırdığını ve müşteri ile olan etkileşimi daha pürüzsüz hale getirdiğini belirtti.

İlgili Yazılar