Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meksika Asgari Ücreti İşinizi Nasıl Etkileyecek?

Meksika Asgari Ücreti İşinizi Nasıl Etkileyecek?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 5 dk okuma süresi

Meksika’daki asgari ücret, genellikle saat başına dolar cinsinden hesaplanmaz. Bununla birlikte, Tetakawi saha çalışmaları, Meksika’daki saatlik üretim ücretinin yaklaşık 2,40 ila 3,04 ABD doları olduğunu bulmuştur. İşverenler, asgari ücret standartlarını karşıladıklarından emin olmak için bordro uygulamalarını, sosyal yardım sözleşmelerini ve çalışan tazminat planlarını gözden geçirmelidir.

Arttırmak

Meksika’da asgari ücrete yapılan yüzde üçlük bir artış artık kanunlaştı ve 1 Ocak 2014’te yürürlüğe girdi. Meksikalı işçiler artık belirli bir meslek için en azından asgari ücret kadar maaş alma hakkına sahipler. AMLO, işverenlere bu değişikliği zorlamadaki destekleri için teşekkür etti, ancak çok hızlı bir artışın işletmeye zarar verebileceğini kabul etti.

Meksika asgari ücret ve diğer ücretler hakkında bilgi arıyorsanız https://minimumwagess.com/mexico-minimum-wage/  linkinden ulaşabilirsiniz.

Artış, 11 milyon düşük ücretli işçinin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yardımcı olacak. Ancak, Meksika’daki üretim maliyetini karşılamayacaktır. Ülkenin 11 milyon asgari ücretli işçisinin koşullarını iyileştirecek ve bu da yerel ekonomiyi canlandıracak.

Darbe

Meksika’nın asgari ücretinin işinizi nasıl etkileyeceğini merak ediyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu ülkenin uzun bir düşük ücret geçmişi var, bu nedenle asgari ücretteki herhangi bir artış, bazı işletmeler için büyük bir şok olabilir. Buna ek olarak, düşük asgari ücret, işletmelerin resmi asgari ücretin maliyetlerini karşılamak için yeterli olduğunu düşündükleri için düşük ücret ödeme eğiliminde oldukları bir “ters deniz feneri etkisine” yol açmıştır. Bununla birlikte, Meksika’nın ekonomisi son derece oligopolistiktir ve karları kontrol altında tutmak için gereken rekabetten yoksundur. Ayrıca, Meksika’nın bol miktarda işgücü arzı var, dolayısıyla bu işgücü piyasasında asgari ücretler pek önemli değil.

Asgari ücret tipik olarak saat başına hesaplanmasa da Tetakawi, Meksika’daki asgari ücretin imalatta saat başına 2,40 ile 3,04 dolar arasında olduğunu tahmin ediyor. Meksika’daki asgari ücret, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki asgari ücretle aynı olsaydı, hükümetin ücretleri %145 veya günde 875 peso artırması gerekirdi.

Maliyet etkinliği

Meksika’da asgari ücret, yaşam standardını yükseltmeyi ve yatırım çekmeyi amaçlayan bir sosyal ve ekonomik politika aracıdır. Tarihsel olarak, asgari ücret, günde yaklaşık 24 peso ile nispeten düşüktü. Bu, işgücü maliyetlerini düşürmeyi ve yatırımı çekmeyi amaçlıyordu, ancak ücretler enflasyondan daha hızlı arttı ve bazı üretkenlik kazançları işçi maaşlarına aktarıldı.

Meksika ekonomisi, yüksek düzeyde kayıt dışılıkla karakterizedir. Asgari ücretin artırılmasının, kayıt dışılığın yüksek olduğu düşük ücretli bölgelerde kayıtlı istihdam fırsatlarının sayısını azaltması muhtemeldir. Yakın zamanda yapılan bir anket, Meksika’da yaklaşık 10 milyon işçinin asgari ücretin altında kazandığını ortaya koydu.

Siyaset

Meksika’nın asgari ücret politikası karmaşık bir süreçtir. Meksika’da asgari ücret hükümet tarafından belirlenir ve Tüketici Fiyat Endeksindeki (TÜFE) değişiklikleri yansıtmak için yıllık olarak ayarlanır. Sistem, en yoksul vatandaşları korumayı ve sosyal uyumu teşvik etmeyi amaçlıyor. Ancak hükümet, daha yüksek bir asgari ücretin enflasyonist baskılara yol açacağından endişe ediyor, bu nedenle pek çok ücret ve ücret asgari ücretten ayrıştırıldı.

 

Meksika’da asgari ücret şu anda OECD standartlarının altında, dolayısıyla onu yükseltmek doğru yönde atılmış bir adım olacak. Başkan Andres Manuel Lopez Obrador liderliğindeki yeni hükümet, gelecek yıl asgari ücretin yüzde on altı oranında artacağını açıkladı. Bu artış doğrudan 3.4 milyon kişiye fayda sağlayacak, ancak yoksulluk sınırının altında yaşayanların gelirini artırmayacak. Dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı ayda 12.000 peso civarında.

İlgili Yazılar