Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Marmara’da Şubat Ayı Yağışları Uzun Yıllar Ortalamasının Altında

Marmara’da Şubat Ayı Yağışları Uzun Yıllar Ortalamasının Altında

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Bölge Şubat Ayı Yağış Miktarında Azalma Yaşadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Marmara Bölgesi’nde şubat ayı yağış miktarı uzun yıllar ortalamasının altında gerçekleşti. Bu yıl şubat ayında bölgeye 31,1 milimetre yağış düşerken, geçen yılın aynı döneminde bu miktar 38 milimetreydi. Böylece şubat ayı yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre %56 azaldı. Geçen yıla kıyasla ise bu oran %18’e denk geldi.

Son 10 Yılın En Düşük Yağışları Kaydedildi

Bursa ve Balıkesir çevrelerinde ise şubat ayı yağışlarındaki azalma %80’e kadar ulaştı. Özellikle Bursa’da son 35 yılın en düşük şubat ayı yağışları kaydedildi. Bölgede Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Orta Akdeniz’den gelen yağış sistemlerinin az olmasının bu durumu tetiklediğini belirtti.

Barajlarda Doluluk Oranı Dikkat Çekici

Tek, yağışların azalmasına rağmen, kış yağışlarının Marmara Bölgesi’ndeki barajların doluluk oranlarını olumlu etkilediğini vurguladı. Barajlardaki doluluk oranının azalmadığını belirten Tek, mevsimsel iklim tahminlerinin bölgede yağışların ortalamaların üzerinde devam edeceğini gösterdiğini aktardı.

İlgili Yazılar