Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Malmö’de Eurovision Heyecanı: Greta Thunberg Protesosu ve İsrail Konusundaki Çifte Standart

Malmö’de Eurovision Heyecanı: Greta Thunberg Protesosu ve İsrail Konusundaki Çifte Standart

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Greta Thunberg’li Göstericiler İsrail’e Tepki Gösterdi

Malmö’de dünkü ikinci yarı finalde binlerce gösterici, aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in de bulunduğu kalabalık bir grup Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Rusya’nın yarışmadan çıkarılmasını protesto etti. Aynı zamanda, İsrail’in yarışmaya alınmasına karşı çifte standart olduğunu savunarak tepkilerini dile getirdi.

İsrail Temsilcisi Eden Golan Finalde Yarışacak

Eden Golan’ın “Hurricane” şarkısının 11 Mayıs’ta düzenlenecek finalde yarışacağı açıklandı. İkinci yarı finalde sahneye çıkan 2003 Eurovision birincisi Sertap Erener ise unutulmaz bir performans sergiledi.

Büyük Ülkeler ve Diğer Katılımcılar

Eurovision kurallarına göre Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve İsrail gibi “büyük” ülkeler doğrudan finallerde yarışırken, diğer katılımcıların yarı finalde başarılı olmaları gerekiyor. Finalde bu 5 “büyük” ülke ile birlikte Ukrayna, Yunanistan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum kesimi, İrlanda, Estonya, Sırbistan ve diğer ülkeler yarışacak.

Belçika Televizyonundan İsrail Protestosu

Belçika’da yayın yapan VRT televizyonu, Eurovision’ın ikinci yarı finalinin başında İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla yayınını durdurdu. Kanal, İsrail’in insan hakları ihlallerini kınayarak ve basın özgürlüğünü savunarak protestolarına devam etti. Ayrıca, Avrupa’nın birçok ülkesinden de benzer şekilde tepkiler yükseldi.

İlgili Yazılar