25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü ile başlayan ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile sona eren 16 günlük aktivizm kapsamında UN Women işbirliğiyle toplumsal cinsiyet eşitliğine bu yıl da destek veren Koton, “Birlikte Daha Güçlüyüz” diyor.
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet başta olmak üzere, toplumsal konulara duyarlılığıyla dikkat çeken Koton, çalışmalarına 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle devam ediyor.
Kadına Karşı Şiddetle Mücadele için Birleşmiş Milletler liderliğinde başlatılan 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında Koton, dünyanın dört bir yanında kadınlara ve kız çocuklarına şiddete son vermeye yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına çalışanlarını ve müşterilerini de dahil ediyor.
Aktivizm hareketine Koton’dan “turuncu” destek
Koton bu yıl, genel merkezinde, yurtiçi ve yurtdışındaki 500 mağazasındaki çalışanların giydiği turuncu kıyafetler ve turuncu maskeleriyle, genel merkezini de turuncu ışıklarla aydınlatarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde farkındalık yarattı. Koton’un, 16 gün boyunca hem genel merkezi hem de sosyal medya hesabı “turuncu” renge büründü. Çalışanlarının da sosyal medya hesaplarında “turuncu” kıyafetleriyle yaptığı paylaşımlar, Koton’un kadına karşı şiddetin olmadığı bir toplum için duruşunu ortaya koydu.
Koton Akademi Online üzerinden 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne özel olarak Koton, çalışanlarına yönelik kurguladığı online eğitimlerle farkındalık yarattı.
Koton, toplumsal cinsiyet eşitliğine özel projeleriyle dikkat çekiyor
Türkiye’de WEPs imzacısı ilk perakende şirketlerinden biri olan Koton, 7 temel prensipten oluşan WEPs ile özel sektöre, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik mevcut çalışmalarını güçlendirmeleri, kurumsal politika ve programlar geliştirmeleri, bu alandaki çalışmalarını raporlamaları konusunda katkı sağlamayı hedefliyor. Koton, Ev kadınlarının iş hayatına teşvik etmek amacıyla geliştirilen ‘Ev Kadınları’ projesiyle kadınlara istihdam sunuyor, ‘Ev Kadınları’ projesiyle kadınların iş yaşamına katılmasını teşvik ediyor ve ‘El Emeği’ projesiyle ortaya çıkan ‘El Emeği’ koleksiyonuyla da eko sistemde yer almayan, dar gelirli Anadolu kadınlarının ekonomik ve sosyal hayata katılmalarına olanak sağlıyor.
Toplumda artan şiddet eğilimine karşı toplumsal bilinci artırarak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz “Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik pek çok uygulama ve projeye imza atan bir marka olarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek konusunda da büyük sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla uluslararası düzeyde ele alınan bu dönemde Kotonlularla birlikte farkındalık yaratmak için attığımız adımlar da ses getirsin istedik. Bütün bu çabalarımızın etki alanımıza giren herkes üzerinde düşünce ve davranış değişikliği sağlamasını diliyorum. Biz Koton olarak, kadına yönelik şiddetin olmadığı bir dünya için azimle ve inançla çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızla Türkiye genelinde artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, toplumun her kesiminden insana “şiddete hayır” dedirtmek istiyoruz” dedi.