Kalın Haber

Jigolo çeteleri "görüşme" vaadiyle dolandırıyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Jigolo çeteleri “görüşme” vaadiyle dolandırıyor

Jigolo çeteleri “görüşme” vaadiyle dolandırıyor

- - 2 dk okuma süresi

Web sitesi kurdular, çok sayıda genci kandırdılar, ağlarına düşürdükleri kişileri dolandırdılar. Vadettikleri şeyse jigololuktu. İstanbul Esenyurt’ta gözaltına alınan 8 çete üyesinden 7’si tutuklandı. Çetenin 13 bine yakın kişiye ait veriyi de çaldığı tespit edildi.

Peki, jigolo çeteleri insanları nasıl kandırıyor? CNN TÜRK bu dolandırıcılık türünü daha önce de ekrana taşımış, bir çeteyle iletişime geçen muhabirimiz Kaan Temeltaş, o çetenin yöntemlerini böyle deşifre etmişti:

Para karşılığında kadınlarla birlikte olmayı teklif eden bir internet sitesi insanları dolandırıyor. Bu internet sitesi cep telefonunuza bir mesaj gönderiyor. Gönderilen mesajda çoğunlukla yüksek bir miktar yer alıyor. Kadınlarla birlikte olup bu yüksek miktarın alınabileceği belirtiliyor. Ve ardından gönderilen mesajda bir de internet sitesi linki yer alıyor. Dolandırıcılar kurdukları web sitesiyle üye olan kişiden önce bir üyelik ücreti alıyor ancak talep edilen para bununla sınırlı kalmıyor. Üyeler çağrı merkezindeki bir kadın tarafından aranıyor ya da arattırılıyor ve iş geldiği söylenerek bir kez daha para talep ediliyor. Ancak ücret verilse de görüşme gerçekleşmiyor. Mağdurlar, şikayetler artsa da jigololuk vadiyle dolandırıcılık yöntemleri değiştirilerek sürüyor. Yetkililer bu tarz vaatlere karşı dikkatli olunmasının altını bir kez daha çiziyor.

60d73c82d265a2250ce2bea6

İlgili Yazılar