Kalın Haber

İstanbul'u yine yaz yağmuru vurdu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’u yine yaz yağmuru vurdu

İstanbul’u yine yaz yağmuru vurdu

- - 2 dk okuma süresi

Salı günü başlayan sağanak ve fırtına etkisini sürdürdü. İstanbul Kartal’da sabah saatlerinde panama bayraklı bir kargo gemisi fırtına nedeniyle kıyıya sürüklendi.

Gemidekilerin yardım çağrısı üzerine devreye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri girdi. Bir römorkör ve tahlisiye botu olay yerine gönderildi. April isimli gemi ekiplerin müdahalesi ile kurtarılarak yoluna devam etti. Çok geçmeden aynı bölgeden bir arıza haberi daha geldi. Bu kez “Hasan Şişik” isimli RO-RO gemisi halatından koparak sürüklendi. Gemi başka bir gemiye yaslanarak durabildi.

1 römorkörü ve tahliye botu gemiyi kurtarmak için bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sağanak hava yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmek isteyen bazı uçaklar havada dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Bazı uçaklar ise Arnavutköy’deki İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Kadıköy’de de sağanak nedeniyle bodrum kattaki bazı evleri ve iş yerlerini su bastı. Eşyalar kullanılamaz hale geldi. Üsküdar’da ise bir evin bahçesi suyla doldu.

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar