Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İstanbul’daki Marketler Tüketicileri Fiyat Artışlarına Karşı Koruyor

İstanbul’daki Marketler Tüketicileri Fiyat Artışlarına Karşı Koruyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere’nin Açıklamaları

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, derneklerinin 57 üye marketi, 2 bin 500’e yakın şubesi ve yaklaşık 40 bin çalışanıyla İstanbul’da tüm hanelere ulaştıklarını belirterek, tüketicileri fiyat artışlarına karşı korumak amacıyla gerçekleştirdikleri kampanyalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kampanyalarla Tüketiciyi Koruma Çabası

Güzeldere, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) çatısı altında faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, federasyonun ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe fiyat sabitleme ve indirim kampanyaları başlattığını hatırlattı. İstanbul PERDER olarak TPF’nin “fiyat sabitleme ve indirim” kampanyasına tam destek verdiklerini belirten Güzeldere, temel gıda maddeleri öncelikli olmak üzere yüzlerce üründe ramazan ayı sonuna kadar İstanbul PERDER üyesi marketlerde %25’e varan indirimler yapacaklarını açıkladı.

ESK İle Yapılan Protokol

Güzeldere ayrıca, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptıkları protokolle ramazan boyunca dana kıyma ve dana kuşbaşı fiyatlarında indirim yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Kampanya kapsamında stok sorunlarının bulunmadığını belirten Güzeldere, tüketicilerin kampanyayı geçici görmeleri ve bütçelerini zorlamamaları gerektiğini vurguladı.

Üretici ve Tedarikçilerden Topyekun Mücadele Çağrısı

Güzeldere, enflasyonla mücadelenin yalnızca marketlerin yapacağı indirimlerle sağlanamayacağını belirterek, ürün fiyatlarının birçok faktöre bağlı olduğunu dile getirdi. Tüm sektörlerden aynı özveriyi beklediklerini belirten Güzeldere, üretici ve tedarikçi firmalardan ramazan ayı sonuna kadar zamlı ürün listelerine geçmemelerini istedi.

Güzeldere, marketlerdeki fiyat istikrarını sağlamanın ve tüketicilerin rahat bir ramazan geçirmesini temin etmenin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, TPF çatısı altında birlikte hareket etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar