Kalın Haber

İş yerlerinde aşısız işçiye haftada bir PCR testi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İş yerlerinde aşısız işçiye haftada bir PCR testi

İş yerlerinde aşısız işçiye haftada bir PCR testi

- - 1 dk okuma süresi

Aşı olmayan işçiden PCR testi istenebilecek. Uygulama 6 Eylül’den itibaren devrede. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili 8 il valiliğine bir genelge gönderdi. O genelgede işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini koronavirüs riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesi istendi. Yazıda, işverenlerin işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü oldukları hatırlatıldı. Aşısı tamamlanmamış işçilerin ise yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istendi.

Yazıda, ”Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.” denildi.

Yazının sonunda ise “Çalışma hayatını düzenleyici, işçi-işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı ve koruyucu tedbirler almak, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak tedbirlerin uygulanmasını izlemek Bakanlığı asli görevleri arasındadır.” diye vurgu yapıldı.

İlgili Yazılar