Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. ILO Raporuna Göre İklim Değişikliği İşçiler İçin Büyük Tehlike Oluşturuyor

ILO Raporuna Göre İklim Değişikliği İşçiler İçin Büyük Tehlike Oluşturuyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Küresel İş Gücünün Yüzde 70’i İklim Değişikliğine Maruz Kalıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yayımlanan bir rapora göre, iklim değişikliği küresel iş gücü için ciddi sağlık riskleri oluşturuyor. Rapora göre, dünya genelindeki işçilerin %70’i, yani 2,4 milyar işçi iklim değişikliğine bağlı sağlık tehlikeleri ile karşı karşıya.

Aşırı Sıcaklığa Bağlı Mesleki Yaralanmalar Ölümlere Yol Açıyor

Raporda, aşırı sıcaklığa bağlı olarak yılda 22,87 milyon mesleki yaralanma meydana geldiği ve bunun sonucunda 18 bin 970 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ayrıca 2,1 milyon işçinin de bu yaralanmalar nedeniyle engelli kaldığı vurgulanıyor.

UV Radyasyonu ve Hava Kirliliği İşçileri Tehdit Ediyor

Raporda, 1,6 milyar çalışanın UV radyasyonuna maruz kaldığı ve cilt kanseri nedeniyle yılda 18 bin 960’dan fazla işçinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılıyor. Aynı şekilde 1,6 milyar kişinin işyerinde hava kirliliğine maruz kaldığı ve açık havada çalışanlar arasında yılda 860 bine varan işçinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

2024’te Rekor Sıcaklık Bekleniyor

Uzmanlar 2024 yılında rekor seviyede sıcaklıkların beklendiğini ifade ediyor. Bu durum, iklim değişikliğinden kaynaklanan işçi ölümleri ve hastalıklarıyla mücadelede zorluklar yaşanabileceği uyarısını beraberinde getiriyor. ILO uzmanları, küresel koruma standartlarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

ILO’da Kıdemli İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Manal Azzi, “İklim değişikliği, işçiler için ciddi sağlık riskleri oluşturuyor ve bu risklerle başa çıkmak için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Yazılar