Kalın Haber

İBB-TBF arasında spor salonu krizi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İBB-TBF arasında spor salonu krizi

İBB-TBF arasında spor salonu krizi

- - 1 dk okuma süresi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Mayıs 2017’de imzalanan protokolle Sinan Erdem Spor Salonu’nun kullanımını 4 yıllığına Türkiye Basketbol Federasyonu’na bıraktı. Bu 4 yıllık süre dolunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Basketbol Federasyonu tartışma çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasında 2019’daki Sayıştay denetiminde Türkiye Basketbol Federasyonu’nun taşınmaz tahsis edilebilecek kamu idaresi kapsamında olmadığının ifade edildiğini vurguladı. Açıklamada salonun bundan sonra belediye tarafından işletileceği bilgisinin Türkiye Basketbol Federasyonu’na iletildiğinin altı çizildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, protokol süresi dolmasına rağmen Sinan Erdem Spor Salonu’nu tahliye etmeyen Türkiye Basketbol Federasyonu’na ihtar yazısı gönderdi. Federasyon da konuyla ilgili açıklama yaptı. A Milli Erkek ve Kadın takımlarının antrenmanlarını Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaptığı belirtildi. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memurlarıyla bizi salondan çıkarmaya çalışmaktadır” denildi.

Federasyonun açıklamasında bu durumun takımların çalışmalarını aksattığı vurgulandı. Oyuncu ve teknik ekibin moral ve motivasyonunun olumsuz etkilendiğinin altı çizildi.

 
 
 

İlgili Yazılar