Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Fransa, İsrail’in UNRWA’ya Yönelik Kararlarını Eleştirdi

Fransa, İsrail’in UNRWA’ya Yönelik Kararlarını Eleştirdi

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

Fransa, İsrail’in İnsani Yardım Yasağını Kınadı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, haftalık basın toplantısında, İsrail’in UNRWA’nın Gazze Şeridi’nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını kınadı. Lemoine, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekerek, İsrail makamlarını kararlarını gözden geçirmeye çağırdı.

UNRWA’nın Önemi Vurgulandı

Lemoine, UNRWA’nın Gazze’deki siviller için önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti. Fransa’nın bu yıl UNRWA’ya 30 milyon euro destek sağlayacağını belirten Lemoine, ajansın nefret ve şiddet çağrılarından uzak bir şekilde görevlerini yerine getirdiğine inandıklarını ifade etti.

UNRWA’ya Yönelik İsrail Suçlamaları

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başlamasıyla eş zamanlı olarak UNRWA’ya karşı başlattığı karalama kampanyası hatırlatıldı. Tel Aviv yönetimi, ajansın kapatılması gerektiğini iddia ederken, milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan UNRWA’ya destek veren ülkeler arasında yer alan Avustralya, Kanada, İsveç ve Avrupa Birliği kararlarını geri çekerek ajansı finanse etmeye devam edeceklerini duyurmuştu.

İlgili Yazılar