Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ev Tekstili

Ev Tekstili

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 6 dk okuma süresi

 

Kumaş veya dokuma kumaşlardan yapılan ürünler olan tekstillerle hayatımızı dolduruyoruz. Aslında, hayat onlarsız oldukça zor olabilirdi. Ancak, tekstiller her zaman tamamen işlevsel değildir. Ayrıca dekoratif amaçlı tekstiller de bulunmaktadır ve işlev ve modanın birlikteliğini gördüğümüz yerlerden biri de evlerimiz.

Ev tekstili, ev mobilyalarının bir parçası olarak kullanılan bez ve kumaşlardır. Hayatlarımızı daha konforlu hale getirirler ve iç mekanlarımıza tanımlanmış bir estetik özellik verirler. Açık olmak gerekirse, ev tekstili sadece konut içindeki herhangi bir tekstil değildir. Örneğin, evde giyiyor olsanız bile kıyafetleriniz ev tekstili değildir. Ev tekstilleri, özellikle bir konutun iç kısmına işlevsel ve estetik olarak bağlanır. Sadece onlarsız bir hayat hayal etmeye çalıştığımızda oldukça zor bir hayat olacağını da tahmin etmek zor değildir.

Tekstiller binlerce yıllık ve belki de bir tür olarak genetik olarak modern insanlar kadar eskidir. Bu, tekstilleri en eski sanat formlarımızdan biri yapar ve bir tür ev tekstili bu sanatın ilk formları arasında yer alabilir. Tekstiller uzun zamandır zemin kaplamaları olarak kullanılmaktadır ve bir konutun içi ile toprak arasında bir kopukluk duygusu yaratmaktadır. Göçebe toplumlarda bile yer döşemeleri çoğu zaman bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Birçok toplumda zemin kaplamaları duvar dekoru olarak da kullanılabilir.

Toplumumuzda zemin kaplama tekstilleri genellikle iki şekilde gelir: halı ve kilim. Halılar zemine inşa edilirken kilimler hareket ettirilebilir. Her ikisi de evi yalıtmak ve pislik içindeki böceklerin ve diğer şeylerin içeri girmesini önlemek için pratik amaçlara ve ayrıca estetik amaçlara hizmet eder. Her türlü malzemeden gerçekçi bir şekilde zemin kaplaması yapabilirsiniz, ancak halı ve kilimler çok fazla yaya trafiği gördüğü için genellikle sağlam kumaşlar tercih edilir.

Her tür toplumda her konutta gerekli olan diğer bir mutlak gereklilik, bir çeşit yatak takımıdır. Yatağın kendisi nadiren bir tekstil olsa da, bir yatağı uyumak için yeterince rahat yapan şeyler genellikle tekstildir. Toplumumuzda genellikle çarşaflar, yastık kılıfları ve yorganlardan bahsediyoruz. Battaniyeler de çok önemli yatak tekstilidir. Aynı zamanda, bu tekstiller çok farklı şekillenebilir. Birçok kişi çarşaflarının hafif ve nefes alabilir olmasını sever ve bu da ipek, keten ve naylon gibi malzemeleri tercih etmesine yol açar. Öte yandan, battaniyeler yumuşak olmalı, ancak işlevsel olması için yine de ısıyı korumalıdır. Ev tekstilinde firmalarımızın özellikleri;

Doğal olarak Isı Düzenleyici. Derin uyku arayışında vücut ısısı ve rahat yatak takımları ve giysiler kritik bir rol oynar. Kontrollü laboratuvar çalışmaları, uykuya başladıktan sonra vücut ısısının düşmesini sağladığı için pamuğun uyurken sizi daha serin tuttuğunu gösteriyor. Pamuk üzerinde dinlenenler, çalışma sırasında en az beyin aktivitesini ve diğer liflere kıyasla vücut sıcaklığındaki daha az dalgalanmayı kaydetti, bu da daha derin bir uykuya işaret ediyor.

Pamuklu Yatak için Gelişmiş Performans Seçenekleri: Gece terlemesi veya sıcaklık düzenlemesi ile mücadele eden tüketiciler için ideal seçenekler. Dokuma veya örme kumaşların teknik sırtına baskı uygulaması olarak uygulanan teknoloji, daha hızlı kurur ve genel konforu artırır. Doğal olarak Nefes Alabilir. Pamuğun doğal nefes alabilirliği, nemin kumaştan kolayca geçtiği ve cildin yüzeyinde ideal bir mikro iklime yol açtığı anlamına gelir. Pamuk, ciltteki fazla ısıyı dış ortama aktarma özelliğinden dolayı doğal olarak termal rahatsızlığı azaltır.6 Bu, pamuklu yatakların vücudun nemini hızlı ve rahat bir şekilde buharlaştırmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir. Doğal Hipoalerjenik. Doğal olarak yumuşak, hipoalerjenik bir elyaf,3 pamuk, cilt hassasiyeti veya alerjisi olanlar için dermatologlar tarafından yaygın olarak tavsiye edilir. Kendinizi eşsiz bir konforla sarmak istediğinizde, pamuğun yumuşak, yatıştırıcı dokusu ideal malzemedir.

Firma Yetkilisi: Faruk Altun

Web Sitemiz: www.bahavahome.com

İnstagram Adresimiz: bahavagroup

Sirket Telefonumuz:0530-449-69-04

Adres:Kemalpaşa Mahallesi,Gençtürk Caddesi Numara:14 BAHAVA HOME İstanbul/Laleli

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar