Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Erkut Can Dede Gerçekte Kimdir?

Erkut Can Dede Gerçekte Kimdir?

Kalın Haber Kalın Haber - - 4 dk okuma süresi

Resk lakabını yaptığı işlerler gereği kendine uygun gören asıl adı Erkut Can Dede olan yeni neslin en bilindik graffiticisi olmayı başarmış genç bir isimdir.18 mart 200 yılında doğmuştur.Öğrencilik zamanlarda kendi yeteneğini erken yaşlarda fark eden Erkut Can Dede’nin ailesi tarafından pek desteklenmez oluşu bir zaman için onu üzmüştür.

Kendisi Ordulu olup İstanbul yaşamını ve işini sürdürse de memleketini çok sevdiğini ve özlem duyduğunu söylemiştir.Öğrencilik dönemlerde kağıtlara çizdiklerini şuanlarda duvarlara yansıtmak istemiştir.İş hayatında başarılı olması ona birçok iş imkanı sunmuştur.Projelerde yer almasının bir sebebi ise ortaokul dönemlerinde ilgi duyarak ve hayranlıkla baktığı bir duvar olduğunu anlatmıştır.Duvarın üzerindeki gri graffiti ilgisi çekmesi üzere sprey boyalara merakı başlamıştır.Yine bir gün okula giderken ve dönerken graffitiyi görmek ve çizmek için sürekli aynı yolu kullanmıştır.RESK lakaplı genç graffitici Erkut Can Dede başarılarını ve adını televizyonun en çok izlenen programlarından biri olan TRT Belgesel programına konuk olmayı başarmış birde yaptığı işleri ve yeteneklerini bir kez daha göz önüne sermiştir.

    En başta yaşadığı mahallede olmak üzere şu anda neredeyse Türkiye geneline ismini ve sonra yaptıkları işleri duyurmayı başarmıştır.Çalışmalarını yurt dışına kadar çıkarmayı başarmış, Ürdün ve Gürcistan’ da da birçok işler ile uğraşmıştır. Her zaman kendine bir çok hedef belirleyen RESK lakaplı Erkut Can Dede’ nin bu zamanlar müzik alanında da yoğunlaşmak istemiştir.Kendisine müzik hobisi olarak sevdiği türün Dark House & R&B olarak kabul etmiştir.

   Erken yaşlarda tanınmaya başlanan RESK lakaplı genç graffitici Erkut Can Dede uğraşarak ve emek vererek başardığı bu yol  ona bir kitle kazandırmıştır.Sosyal medyanın en çok kullanılan paylaşım sitesi  İnstagram tarafından 7000 bini aşkın bir takipçi kitlesine ulaşmayı başarmıştır.Sık sık paylaşımlarıyla adını unutturmayan Resk lakaplı Erkut Can Dede’ nin hayalleri ve istekleri daha çok kitleye hitap etme adına yeni projelere başlangıç için birçok projeye adım atmıştır.

   Öğrencilik zamanlarında da başarı yakalayan RESK lakaplı Erkut Can Dede ortaokul dönemlerini çok özlediğini belirtmiştir.Müzik dünyasına atılan genç graffitici RESK lakaplı Erkut Can Dede son zamanlarda ‘Dark House’ adlı Single’ını çıkarması onun Spotify gibi müzik platformlarında gündeme gelmesiyle kulaklarda bir iz bırakmayı sağlamıştır. İçlerinden  bir şarkısı var ki kitlesi tarafından çok beğenilmiştir. ‘Black Room’ adlı şarkısı kısa sürede Apple music, Youtube , Spotify gibi müzik alanının en bilindik platformlarında da gündeme gelmeyi başarmıştır.

   Ailesi tarafından başlarda desteklenmeyen Erkut Can Dede namı diğer RESK artık desteklendiği ve  başarıları , ailesi ile arasında sağlam bağlar kurmasına sebebiyet verdiğini belirtmiştir.Graffiti ile başlayan bu yolculuğunda çevresi tarafından ilgi duyulan Erkut Can Dede çalışmalarını İstanbul’ da devam ettiğini söylemiştir. Kendisinin başarılı projelerde yer almasını diliyoruz.

İlgili Yazılar