Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Emeklilik Sonrası Atletizme Yönelen 72 Yaşındaki Celal Arpacık

Emeklilik Sonrası Atletizme Yönelen 72 Yaşındaki Celal Arpacık

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Matematik Öğretmeninden Maraton Koşucusuna Dönüşüm

Erzurum’da matematik öğretmenliği yaparken salon sporlarıyla ilgilenen ve 3 çocuk babası olan Celal Arpacık, emekli olduktan sonra atletizme yöneldi. Şehirde “Çılgın Dadaşlar” olarak bilinen Palandöken Masterler Koşu Grubu antrenörü Dursun Düzgün ile bu spora 9 yıl önce yaz kış demeden devam eden Arpacık, yurt içinde katıldığı yarı maraton yarışlarında başarı elde etti.

İstanbul Maratonu’na Odaklanıyor

Celal Arpacık, 37 yıl boyunca Erzurum’da matematik öğretmenliği yaptığını ve emekli olduktan sonra sporla daha fazla ilgilendiğini belirtti. 9 yıl önce koşuyla tanıştığını ve hedefinin İstanbul Maratonu’nda başarılı olmak olduğunu söyleyen Arpacık, Türkiye’yi yurt içi ve yurt dışındaki yarışlarda temsil etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

“Herkes Mutlaka Sporun Bir Yerinden Tutsun”

72 yaşındaki Arpacık, spor yapmanın önemine vurgu yaparak, “Yaşları ne olursa olsun herkes mutlaka sporun bir yerinden tutsun. Gençler gençliğini devam ettirmek, belli yaşa gelmiş insanlar ise sağlıklı yaşamak için spor yapmalı” dedi. Kendisinin de ailesiyle birlikte sporsever olduğunu belirten Arpacık, sağlıklı bir yaşam sürdüğünü ve koşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar