Kalın Haber

Elon Musk Tesla hisseleri ile ilgili yargılanabilir
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Elon Musk Tesla hisseleri ile ilgili yargılanabilir

Elon Musk Tesla hisseleri ile ilgili yargılanabilir

- - 2 dk okuma süresi

Henüz yeni başlayan bir dava süreci nedeniyle Elon Musk Tesla hisselerini satmak gibi bir problemle karşı karşıya kalabilir. Konuyla ilgili ilk problem Solarcity nedeniyle başladı. Musk bu şirketi Tesla tarafından satın alırken yanlış bilgi verdiği iddia ediliyor. Solarcity alındığında aynı zamanda Tesla tarafından hisse hakkına sahip oldu. Bu hisse hakkını Musk kullandı.

Musk genellikle borsalarda spekülasyon yapmasıyla biliniyor. Son dönemlerde kripto paralar üzerinden çok fazla spekülatif harekete neden oldu. Özelliklede Bitcoin ve Dogecoin gibi kripto paralarda çok ciddi hareket yaşanmasını sağladı. Şimdi ise Tesla hisseleri ile ilgili yargılanabilir.

2016 yılında 2,2 milyar dolar ile Solarcity satın alınmıştı. Bu satın alma işlemi Tesla üzerinden yapıldı. Böylece Musk yaklaşık olarak 2,2 milyon hisseye sahip oldu. Tesla hisse senetleri değerlendirildiğinde şu anda 570 dolar üzerinden işlem gördüğü ifade edilebilir.

Böyle bir durumda 2,2 milyon hisse aynı zamanda 1,2 milyar dolar anlamına geliyor. Musk bu paradan vazgeçmek zorunda kalabilir. Bundan kısa bir süre önce Tesla’nın diğer yöneticileri benzer davalar ile karşılaştı. Sonuç olarak 60 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldılar.

Mahkeme henüz konuyla ilgili karar vermedi. Fakat Musk, şirket çalışanlarının Tesla’ya kaydırılması nedeniyle firmanın değer kaybettiğini ifade etti. Peki sizce Musk borsalarda spekülatif hareketler yapıyor mu?

İlgili Yazılar