Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ekmek Ustası Nejdet Payza’nın Başarı Hikayesi

Ekmek Ustası Nejdet Payza’nın Başarı Hikayesi

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi

Türkiye’de küçük yaşta çıraklık yaparak ekmek ustası olan Nejdet Payza bugün yaptığı ekmekler sayesinde bambaşka bir ülkede hayallerinin peşinden koşuyor. Ustamız yaptığı ekmeklerle ününü önce ülkemizde sonra yurtdışında duyuruyor daha sonra ise bir teklif alarak Romanya’ya yerleşiyor. Böylece hem Türk ekmeğini, Türk mutfak kültürünü Avrupa toplumuyla buluşturuyor hem de kendi ekmekleriyle usta bir şef olarak temsil ediyor bizi. Koltuklarımızı kabartıyor haliyle.

İşini sorduğumuzda gözleri parlıyor “Şu an ustamdan öğrendiğim geleneksel ekmek çeşitleriyle birlikte bugün bazıları bana ait olan 20’den fazla ekmek tarifim var. Böylece müşterilerime hem damak tatlarına uygun ekmekler sunabiliyorum hem yeni lezzetler keşfetmelerini sağlıyoruz.” diyor Payza.

Gençlere, özellikle de hayalleri olan gençlere tavsiyelerini sorduğumuzda ise tutkulu oldukları işte çalışmayı hiç bırakmamayı tavsiye ediyor. Kendisinin azimle çalışarak başarıya kavuştuğunu, bir gün kendi gibi herkesin hayallerine kavuşabileceğine inandığını belirterek herkesin durmadan azim ile çalışmalarına ara vermeden devam etmelerini belirterek açıklamalarına son verdi.

Instagram adresi:

https://www.instagram.com/nejdet.pyz1/

İletişim:

+90 552 722 84 11

İlgili Yazılar