Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı

Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Sağanak Yağmur Şenliği Akşam Saatlerine Taşıdı

Edirne’de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdrellez şenlikleri, kent merkezinde öğle saatlerinde etkili olan sağanağın nedeniyle akşam saatlerinde başladı. Tarihi Sarayiçi yarımadasında bulunan Er Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Kırkpınar Yağlı Güreşleri de düzenlendi.

Renkli Gösteriler ve Yöresel Danslar

Festival alanında kurulan sahnede dans grupları, vatandaşları coştururken, yöresel kıyafetler giyen Roman vatandaşlar da festivale katılanlarla birlikte dans etti. Katılımcılar, en sevdikleri dilekleri renkli kağıtlara yazıp festival alanında oluşturulan bölgeye asarak kutlama ve dileklerini paylaştı.

“Eğlenmeye Geldik” Dileğiyle Gelenler

Şenliğe katılanlardan Oğuzhan Konuk, “Hava durumu bugün biraz engelledi ama sonunda başladı. Eğlenmeye geldik, şarkılarla coşacağız. Yarın dileklerimizi ateşi yakarak dileyeceğiz, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için” dedi. Roman mahallesinden Tuncay Derebeyi ise “Kakava’nın başlaması bizi çok mutlu ediyor, içimizde büyük bir coşku var” şeklinde konuştu.

Gelecek Program

Festival yarın, büyük Kakava ateşinin yakılmasıyla devam edecek. Gün boyunca sürecek etkinliğin ardından pazartesi sabaha karşı Tunca Nehri kıyısında dileklerin nehre bırakılacağı bir ritüel gerçekleştirilecek. Edirne halkı ve ziyaretçiler, renkli ve coşkulu Kakava şenliklerine davet ediliyor.

İlgili Yazılar