Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Dünya Bankası Türkiye İşbirliği Çerçevesi ile Türkiye’nin Kalkınma Stratejisi Belirleniyor

Dünya Bankası Türkiye İşbirliği Çerçevesi ile Türkiye’nin Kalkınma Stratejisi Belirleniyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Üç Ana Kalkınma Stratejisi Belirlendi

Dünya Bankası Grubu, Türkiye için hazırlanan “Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF)” ile üretkenlik artışı, istihdam ve kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, doğal afetlere karşı dirençlilik gibi üç kilit kalkınma stratejisine odaklanacak.

2024-2028 Dönemi Hedefleniyor

CPF, 2024-2028 mali yıllarını kapsayacak şekilde planlandı ve Türkiye’nin yüksek gelir statüsüne geçiş sürecine destek olmayı hedefliyor.

Özel Sektör ve Yüksek Teknoloji Odaklı Strateji

CPF, Türkiye’nin özel sektörünü destekleyerek daha yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili faaliyetlere geçişini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yüksek ve Sürdürülebilir Üretkenlik Artışı

İşbirliği Çerçevesi kapsamında, üretkenliği artırmak için çeşitli hedeflere odaklanılacak, aynı zamanda doğal afetlere karşı dirençliliği ve gıda güvencesini güçlendirmek için çalışmalar yapılacak.

Dijital Teknoloji Alanında İlerleme

CPF, dijitalleşmenin hızlandırılmasını öngörerek, dijital teknoloji kullanımını artırmak için çeşitli alanlarda çalışmalar yürütülecek.

Dünya Bankası’nın Finansman Hedefi

Dünya Bankası, CPF kapsamında 17 milyar dolarlık mevcut ülke portföyüne ek olarak çerçeve döneminde 18 milyar dolarlık kaynak sağlamayı hedefliyor. Bu finansmanın büyük bir kısmının özel sektörün geliştirilmesinde kullanılması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile işbirliği kapsamında Türkiye’ye sunulacak 18 milyar dolarlık finansman paketini ve bu kaynağın nasıl kullanılacağını açıkladı. Şimşek, bu finansmanın üç yıl içinde Türkiye’ye sunulmasının beklendiğini belirtti.

İlgili Yazılar