Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Diyarbakır’da Engelli Futbol Severin İsim Tercihleri

Diyarbakır’da Engelli Futbol Severin İsim Tercihleri

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Engelli Genç, Spor Tutkusunu İsimlerine Yansıtıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ferit Köşk Mahallesi’nde yaşayan Veysi Çevik, 14 yaşındayken geçirdiği elektrik kazası sonucu sol gözünü kaybetti. Bu engeli nedeniyle profesyonel futbolcu olma hayalini gerçekleştiremeyen Çevik, engelliler futsal takımlarında oynayarak tutkusunu sürdürdü.

İsim Tercihleri ve Değişim Talebi

2017 yılında dünyaya gelen oğluna Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma’ya olan hayranlığından dolayı Quaresma Azad ismini veren Çevik, 2020’de kızına İngiliz şarkıcı Anne Marie’nin ismini verdi. Daha sonra ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün duyurusuyla isim değişikliği başvurusunda bulundu.

Sporcu İsimleriyle Anlam Katma

Çevik, Beşiktaşlı futbolcu Rachid Ghezzal ve eşi Anderson Talisca isimlerini almaya çalışsa da başvurusu kabul edilmedi. Son olarak, Fenerbahçeli milli voleybolcu Melissa Teresa Vargas’ın ismini kızına veren Çevik, çocuklarının isimleriyle profesyonelliği yansıtmak istediğini belirtti.

Gelecek Planları

Çevik, Melissa Teresa Vargas’ı çok sevdiğini ve kızının da başarılı bir voleybolcu olmasını istediğini belirtirken, gelecekte Quaresma ve Talisca gibi isimleri çocuklarına vermek istediğini ve toplamda 11 çocuk daha yapmayı düşündüğünü ifade etti.

İlgili Yazılar