Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Deprem Bölgesi Sele Teslim Oldu

Deprem Bölgesi Sele Teslim Oldu

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi

Geçtiğimiz ay Şanlıurfa ve Adıyaman’da can kayıplarına neden olan sel felaketinin ardından deprem bölgesi bir kez daha şiddetli yağışlarla karşı karşıya kaldı. Şanlıurfa ve Adıyaman’ın yanı sıra Elazığ ve Malatya’da aşırı yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde taşkın yaşandı. Şehirlerde yollar göle dönerken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı.

Şanlıurfa ve Adıyaman’da geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin ardından şiddetli yağışlar bir kez daha bölgede etkili oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkım yaşayan Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ’da aşırı yağışlar hayatı felce çevirdi.

KIRSAL BÖLGELERDE TAŞKIN YAŞANDI

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleden sonra yerini güneşe bıraktı. Akşama doğru hava güneşliyken yeniden yağmaya başlayan yağmur, gece saatlerinde şiddetini artırdı. Bazı kırsal bölgelerde yağmur suları taşkınlara neden oldu.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Elazığ’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Akşam üzere etkili olan ve zaman zaman etkisini sürdüren sağanak yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken bazı caddelerde su taşkını meydana geldi. Caddelerde suların yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

 

İlgili Yazılar