Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Çumra İlçesinde Yaşayan Muhtar, Bozkıra Yeşil Dokunuşlarını Sürdürüyor

Çumra İlçesinde Yaşayan Muhtar, Bozkıra Yeşil Dokunuşlarını Sürdürüyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Bozkırı Yeşillendiren 65 Yaşındaki Muhtar Tabak

Çumra ilçesi Alibeyhüyüğü Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Tabak, 15 yıldır çorak arazilerde verdiği ağaçlandırma mücadelesiyle bozkırın ortasında küçük bir orman oluşturdu. Tabak’ın çabalarıyla boş araziler canlılara yuva ve besin kaynağı haline geldi.

Doğa Sevgisi ile Tanınan Tabak

Doğa sevgisiyle tanınan Tabak, huzuru ağaçlarda ve doğada bulduğunu belirterek, mahallesinde bulduğu her boş yeri fidanla buluşturdu. Tabak, binlerce ağacı diktikten sonra daha fazla yeşil alan oluşturma hayalini gerçekleştirmek için aday olduğu muhtarlığı kazandı.

“Her Konyalının Bir Ağacı Olacak”

Tabak, ilk hedefinin 65 bin kişilik Çumra nüfusu kadar ağaç dikmek olduğunu belirterek, asıl hedefinin çok daha büyük olduğunu söyledi. Tabak, Abaz Dağı’na Konya nüfusu kadar, yani 2,5 milyon ağaç dikme hayalini gerçekleştirmeyi arzuladığını ifade etti.

“Ölünceye Kadar Ağaç Dikeceğim”

Muhtarlıkla daha çok imkana ve destek elde edeceğine inanan Tabak, hedeflerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını belirterek, “Ölünceye kadar ağaç dikeceğim. Bu iş parayla pulla yapılacak bir iş değil, şevkle yapıyorum.” dedi.

İlgili Yazılar