Kalın Haber

CNN TÜRK ekibi kapaklarının patladığı iddia edilen HES'i görüntüledi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CNN TÜRK ekibi kapaklarının patladığı iddia edilen HES’i görüntüledi

CNN TÜRK ekibi kapaklarının patladığı iddia edilen HES’i görüntüledi

- - 2 dk okuma süresi

Günlerce konuşuldu, çeşitli iddialar ortaya atıldı. CNN TÜRK, patladığı iddia edilen o hidroelektrik santralini görüntüledi. Ancak kapakların açılıp santralin patlamadığı görüntülerde net bir şekilde görülüyor. Bölge halkı da santral patladığı iddialarını yalanladı.

6119306217aca91cc839c432

Tesla Enerjiden yapılan açıklamada da “Bozkurt’taki santral su depolaması olmayan regülatör tipi bir hidroelektrik santraldir. Özetle, açılabilecek veya ani gelen suyun şiddetiyle patlayacak bir kapağı bulunmamaktadır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Bölgede gerçekleşen aşırı yağışlar sonucu hidroelektrik santralinin kapağının patlayarak sele yol açtığının belirtilmesi hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bozkurt’taki santral su depolaması olmayan regülatör tipi bir hidroelektrik santraldir. Özetle, açılabilecek veya ani gelen suyun şiddetiyle patlayacak bir kapağı bulunmamaktadır. 4 metre yüksekliği ve 12 metre uzunluğuyla savaklı bir yapıya sahip olan santralin ardında tutulan suyun miktarı ise sadece 45 bin metreküp kadardır. Bu miktar Bozkurt ilçe merkezinden yüksek debi ile uzun süre akan suyun tahminen 10 binde birine tekabül etmektedir.”

İlgili Yazılar