Kalın Haber

Çanakkale'de feribot yoğunluğu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çanakkale’de feribot yoğunluğu

Çanakkale’de feribot yoğunluğu

- - 1 dk okuma süresi

Yaz aylarında tatilcilerin, İstanbul başta olmak üzere Trakya’daki kentlerden, Kuzey Ege’deki turizm merkezlerine hareket etmesiyle birlikte, Çanakkale Boğazı’ndaki feribot iskelelerinde de yoğunluk yaşanıyor.

Temmuz ayı ile başlayan normalleşmenin ardından da Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi ve Assos sahilleri ile Edremit Körfezi’ne gitmek isteyen tatilcilerin araçları, Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasındaki Lapseki ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir köyündeki feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

60e08fdc17aca91060d841e9

Öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk nedeniyle, Gestaş firmasına ait feribotlar, saatsiz olarak çalışmaya başladı. Çanakkale-Eceabat hattında 2, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Lapseki-Gelibolu hattında ise 7 feribot dolmuş usulü sefer yapıyor.

Özellikle Eceabat ilçesi ve Kilitbahir köyü feribot iskelelerindeki araç kuyruğu, akşam saatleriyle birlikte yaklaşık 2 kilometreyi buldu. Kilitbahir köyündeki feribot iskelesinde feribot sırası bekleyen araç kuyruğu, Çamburnu mevkiine kadar uzadı. Uzun kuyrukta feribot sırasının kendisine gelmesini bekleyen vatandaşlar, sıcak havanın da etkisiyle bunaldıklarını belirtti.      

İlgili Yazılar