Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ÇAĞDAŞ GENÇLİK 13. GELENEKSEL ŞEHİTLER ABİDESİ ÇANAKKALE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

ÇAĞDAŞ GENÇLİK 13. GELENEKSEL ŞEHİTLER ABİDESİ ÇANAKKALE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gençleri “Çağdaş Gençlik” katılımıyla 13. Geleneksel Şehitler Abidesi Çanakkale Buluşması gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanındaki ÇYDD şubelerinden gelen 2 bin 170 genç, Şehitler Abidesi’nde bir araya gelerek Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında “Yurtta Barış, Dünyada Barış” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin onuru ve sevincinin hep birlikte yaşandığı buluşmada, ilk olarak Şehitler Abidesi ziyareti düzenlendi ve şehitler mezarları başında anıldı. Daha sonra Çanakkale Savaşları rölyeflerinin önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Abide’ye doğru yürüyen Çağdaş Gençlik burada Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ata’ya Cevabını okudu.

 

Conkbayırı’nda, Atatürk Zafer Anıtı önünde Çağdaş Gençlik tarafından yapılan basın açıklamasında Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nın önemine bir kez daha değinilerek Türk ulusunun tam bağımsızlığa ulaşma mücadelesi, “Çanakkale’deki savaş bir daha savaşmak istemeyen, fakirliğe mahkûm edilmekten usanan insanların omuzlarında yükselttiği, ezenlerin çıkarları için değil, ezilenlerin kendi ayakları üzerinde durması için ‘ulusal bağımsızlık’ adına işgal güçlerine karşı bir başkaldırıydı.” şeklinde ifade edildi.

Zaferle sonuçlanan bu mücadelede canlarını siper eden Türk halkını saygı ve minnetle anan gençler, “Çağdaş Gençlik olarak bağımsızlık, özgürlük ve yurt savunmasının söz konusu olmadığı tüm savaşların karşısında yer alıyoruz. Bugün burada, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış!’ diyerek ülkenin dört bir yanından gelen gönüllülerimizle birlikte bir kez daha aynı kararlılıkla haykırmaktan çekinmiyoruz; emperyalist savaşların her türlüsüne karşı ‘Biz Buradayız!’ ” dedi.

 

 

İlgili Yazılar