Harvard Üniversitesi, yabancı öğrencilerin vize kısıtlamalarını öngören Trump kararnamesine karşı çıktı. Bunu üzerine Boston Bölge Yargıcı Allison Burroughs, kararı geçici olarak durdurdu. Üniversitenin, dava süresince ciddi zarar göreceğini ifade etti. Harvard’ın İtirazı Sonuç Verdi Burroughs, Harvard’ın uluslararası öğrenci kabulünü durduran kararnameyi geçici olarak durdurdu. Bu kararla, Harvard Üniversitesi öğrencilerinin ABD’ye girişlerine ilişkin kısıtlamalar askıya alındı….
Harvard Üniversitesi, yabancı öğrencilerin vize kısıtlamalarını öngören Trump kararnamesine karşı çıktı. Bunu üzerine Boston Bölge Yargıcı Allison Burroughs, kararı geçici olarak durdurdu. Üniversitenin, dava süresince ciddi zarar göreceğini ifade etti.
Burroughs, Harvard’ın uluslararası öğrenci kabulünü durduran kararnameyi geçici olarak durdurdu. Bu kararla, Harvard Üniversitesi öğrencilerinin ABD’ye girişlerine ilişkin kısıtlamalar askıya alındı.
Federal hükümet, Harvard dahil birçok üniversiteyi çeşitli gerekçelerle hedef almıştı. Bu durum, Harvard’ın federal fonlarının dondurulmasına kadar gitmişti. Harvard, hukuka aykırı olduğunu savunarak bu karara karşı çıkmış ve yargıya başvurmuştu.
Burroughs, İç Güvenlik Bakanlığı’nın Harvard’a ilettiği uluslararası öğrenci kabulünü durdurma kararını da geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Bu karar, Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrencilerle ilgili haklarını koruma adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]