Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BORUSAN SANAT’TA BAHAR BAŞLADI

BORUSAN SANAT’TA BAHAR BAŞLADI

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 5 dk okuma süresi

Borusan Sanat, üçüncü dönem sezon programını açıkladı!

 

Borusan Sanat sezonun son çeyreğinde pek çok konseri izleyicilerine sunuyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde Gergely MadarasKerem Hasan ve Sascha Goetzel şefliğindeki üç ayrı konserde, piyano ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü, viyolonsel virtüözü Daniel Müller-Schott, soprano Ekaterina Siurina, mezzosoprano Elena Maximova, tenor Peter Sonn ve bariton Bogdan Baciu’yu ağırlayacak. Borusan Quartet ise Süreyya Operası’nda piyanist Can Çakmur ile buluşacak. Borusan Müzik Evi’nde ise Apostolos Sideris: Summation, Jonah Parzen-Johnson & Berke Can Özcan ve Uluslararası Caz Günü: The Cabin Crew konserleri üçüncü dönem etkinlikleri arasında yer alıyor. 

 

Caz ve Akdeniz müziğini buluşturan proje; Summation, Borusan Müzik Evi’nde!

1 Nisan Cuma günü saat 21.00’de Apostolos Sideris, “Summation” adını taşıyan projesi ile Borusan Müzik Evi’nde izleyicisinin karşısına çıkıyor. New York’ta Lionel Loueke ve Rez Abbasi gibi gitarcılar, saksofoncu Seamus Blake ve piyanist Leo Genovese gibi birçok önemli caz sanatçısı ile birlikte çalışan Sideris, farklı müzik türlerine karşı ilgisiyle bilinen bir besteci ve bas sanatçısı. Ziad Rahbani, Savina Yannatou ve Ara Dinkjian ile aynı sahneyi paylaşan, 2013’te İstanbul’a yerleşerek Mesel adlı grubun kurucularından biri olan Sideris, Anadolu ve Ortadoğu ezgileri üzerine de çalışmalar gerçekleştirdi. 2019’da besteleri ve doğaçlama yaklaşımıyla dünya caz anlayışını sergilemeye odaklanan, caz ve Akdeniz müziğini buluşturan Summation Sideris’in müzik dünyasının bir temsili rolünde. Bestecinin önde gelen caz sanatçılarının yanı sıra Yunanistan, Ortadoğu ve Latin Amerika’dan ünlü müzisyenlerle yaptığı sayısız işbirlikleri aracılığıyla yarattığı çeşitli müzikal yönlerin sentezi olan bu proje, Borusan Müzik Evi’nde ilk kez seyircisi ile buluşuyor.

 

Jonah Parzen-Johnson ve Berke Can Özcan Borusan ilk kez Borusan Müzik Evi’nde!

Borusan Müzik Evi, 2 Nisan Cumartesi günü saat 21.00’de Jonah Parzen-Johnson ve Berke Can Özcan’ı ilk kez bir arada sahnesinde ağırlıyor. En son, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Borusan Müzik Evi’nin izleyicileriyle buluşan Berke Can Özcan aylar sonra yeniden, bu sefer Parzen-Johnson ile yarattıkları deneysel müzik oluşumlarıyla izleyicilerine farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Parzen-Johnson müzik yaparken dinleyicilerine farklı dünyaların kapılarını açan, elektronik dokularla, sıcak ve cana yakın melodilerle onları kucaklayan bir sanatçı. Solo performanslarında derin bir samimiyet sunan Parzen-Johnson, kim olduğunu, dünyamızı nasıl gördüğünü ve hep birlikte sarılabileceğimiz geçici “biz” anlarını paylaşmaya çalıştığı için solo performansları son derece samimi. Dört kıtada ve dokuz ülkede sahne alan sanatçı, caz festivallerinden noise kulüplerine, oturma odalarından çağdaş sanat müzelerine kadar her yerde varlığını gösterdi ve şimdi de Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. Mountains are Mountains adlı albümüyle, dinleyicilerini farklı ses dünyalarına davet ederek onlara pek çok anın sesini sunan Berke Can Özcan, kulağının ulaşabileceği her şeyi denemeye devam eden bir davulcu, besteci, yazar ve yapımcı. Gonglar, vibrafon ve eski anahtarlardan yaptığı enstrümanlar, soda kapakları, bisiklet zilleri, hasır süpürgeler, eski oyuncaklar ve hatta bahçe hortumları… Küçük gibi gözüken bir dünyanın büyük sesleri, Borusan Müzik Evi’nde!

 

Borusan Sanat’ın tüm konserleri İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi dahilinde maske kullanımı ve ayrıca salonların yarı kapasitesinde sınırlı kalarak mesafeli oturma düzeniyle devam edecek.

İlgili Yazılar