Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle Gelen Gurbetçi

Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle Gelen Gurbetçi

Kalın Haber Kalın Haber - - 3 dk okuma süresi

Mustafa Öz, İkinci Kez Memleketine Bisikletle Ulaştı

Belçika’nın Anvers şehrinde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Mustafa Öz, 2019 yılında bisikletiyle 3.400 kilometrelik yolu katederek memleketi Kayseri’ye geldi. Gurbetçi Öz, 5 yıl sonra yeniden memleketine bisikletle gitmeye karar verdi ve 5 ay süren hazırlığın ardından 20 gün önce yola çıktı. Öz, 20 günün sonunda memleketi Kayseri’ye 2. kez bisikletiyle ulaştı.

“Bisiklet Tutkum 20 Senedir Devam Ediyor”

Yaşadığı süreci anlatan Mustafa Öz, “Yurt dışında kalıyorum. 1968 yılında gittik. Babam bizi aldı, götürdü. Yıllardan beri de oradayız. İnşaat sektöründe çalışıyoruz. Son 20 seneden beri bisiklete olan bir tutkum var. Belçika’nın etrafında bisiklet programlarım oldu. Turlara ve yarışmalara katıldım. Sonrasında Türkiye’ye gelme düşüncem oldu. Ben de ‘Tamam, bineyim gideyim’ dedim. Ondan sonra nereden nereye gideceğim hakkında bir program ayarladım. Belçika, Lüksemburg, Fransa, İsviçre, İtalya, İtalya’dan gemiyle Yunanistan ve Türkiye’ye geldim” dedi.

“Avrupa’da Bisiklet Yolu Sorunu Yaşıyorum”

Belçika’dan Kayseri’ye bisikletle gelmenin uzun bir yolculuk olduğunu belirten Öz, “Yaklaşık 5-6 ay hazırlık yaptım. Yolların durumu ve kalacağım yerlerin programını hazırladım. 2019 yılında da gelmiştim. Yolculuk çok keyifli. 20 günde geldim. Avrupa’da biraz yollar sıkıntılı. Halen bisiklet yolları olmayan yerler var. En büyük sıkıntım o oldu. Bir diğer sıkıntı ise köpeklerin saldırması. Onun haricinde çok keyifli geçti” şeklinde konuştu.

“Gelecek Yıl Tuna Boyu’na Gideceğim”

Gelecek yıl Tuna Boyu’nu bisikletiyle geçeceğini aktaran Öz, “Bisikletseverler kendilerine bir program yapsın. Tek başlarına yola çıkmasınlar. Muhakkak bu sporu yapsınlar. ‘Ben bunu yapabilir miyim?’ diye düşündüm. Ailem bayağı sıkıntı yaptı. Şu an 63 yaşındayım. Seneye, canım sağ olursa Tuna Boyu’na gideceğim. Bisikletle Edirne’den çıkıp, Bulgaristan’ı geçip, Tuna Nehri’nin Karadeniz’e aktığı yerden gideceğim. Bu yolculuk yaklaşık 4.000 kilometre olacak” diye konuştu.

İlgili Yazılar