Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Batman Müzesi’ne 7 Bin 276 Eser Teslim Edildi

Batman Müzesi’ne 7 Bin 276 Eser Teslim Edildi

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Batman ve Siirt’te Ele Geçirilen Eserler Müzeye Ulaştı

Batman ve Siirt’te polis tarafından ele geçirilen ve tarihi değeri olduğu düşünülen eserler, incelenmek üzere Batman Müzesi’ne teslim edildi. Ayrıca, 2023 yılında gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen 7 bin 276 eser de aynı şekilde müzeye teslim edildi.

Uzmanlar Tarafından İncelenen Eserlerde Şaşırtan Sonuç

Uzmanlardan oluşan komisyon, dönemlerine ayrılan ve belirli işlemlerden geçirilen 7 bin 276 eserin incelenmesi sonucunda %30’unun imitasyon olduğunu ortaya çıkardı. Arkeolog Abdurrahman Demir, eserlerin 3 kişilik bir komisyon tarafından incelendiğini ve bu süreçte eserlerin taşınır kültür varlığı, taşınmaz kültür varlığı veya imitasyon olduğuna karar verildiğini belirtti.

Vatandaşlara İkramiye ve Uyarı

Abdurrahman Demir, “Bulan kişi eğer kendi toprağında ya da devletin toprağında bulmuşsa ikramiye kendilerine verilmektedir” dedi. Vatandaşlara ise sahte eserler konusunda uyarıda bulunuldu. Kaçakçıların sahte eserleri satma olasılığına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bu tür suçlardan dolayı 2863 sayılı yasa kapsamında ciddi cezalar uygulanabileceği ve vatandaşların maddi manevi zarar görebileceği belirtildi.

Özellikle kültür varlıklarının müzeler aracılığıyla korunması ve halkın bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

İlgili Yazılar