Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bant Üstü Tutucular

Bant Üstü Tutucular

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi

 

 

Taşınan malzemedeki demir ve demir bileşiklerini tutmak için konveyörlerde yapılan tasarımlarda kullanılır. Manuel ve otomatik temizleme ile üretilmektedir. Konveyör bandının genişliğine ve taşınan malzemelerin yüksekliğine göre her ebatta tasarım yapılabilmektedir.

 

Uzun süre çalışacak mıknatıslar ile yapılmıştır. Kolay ve hızlı bir şekilde temizler. Mıknatıslar, herhangi bir ek ekipman olmadan tüm şekil ve ağırlıktaki metalleri kaldırabilir ve taşıyabilir. Doğru kurulduğunda ve kullanıldığında farklı uygulamalara göre daha güvenilir ve kullanımı kolaydır. Kendi kendini temizleyen kayışın üst manyetik desteği, ürün taşımadan geçen demir parçacıklarını ayırmak amacıyla kullanılan bir ayırıcıdır. Madeni paralar tutucuya yerleştirilir ve ele geçirilen madeni paralar makinenin otomatik olarak sistemi tarafından dışarı atılır. Taşınan yük, manyetik konveyör ile temas etmez, bu da 150 °C’ye kadar ıslak, viskoz ve ısıtılmış malzemeleri konveyör bandından ayırmayı mümkün kılar.

 

Bant Üstü Tutucu Özellikleri ve Kullanım Alanları

 

Konveyör bantlar üzerinde taşıma sırasında taşıma materyalindeki demir ve demir bileşiklerini (manyetik metaller) tutmak için kullanılır. Konveyör bandının genişliğine ve taşınan malzemelerin yüksekliğine göre her ebatta tasarım yapılabilmektedir. Manyetik malzeme mıknatıslı cihazların kullanım yerine göre seçilir. Firmamızın ( Bas-tr.com) manyetik taşıyıcısı stronsiyum alaşımlı ve NdFeB alaşımlı manyetik malzemeden yapılmıştır. El mıknatısı, konveyör bandına asılır, dâhili mıknatısların oluşturduğu çekim kuvveti ile taşıma bandından geçen demirli ve manyetik malzemeleri çeker ve bunları bant mıknatısının alt kısmında toplar. Tüm bu malzemelere ve daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak için güçlü iletişim ağımız olan bas-tr.com adresinde ki iletişim bölümümüzden bizlere ulaşabilirsiniz. Tüm sorunlarınızı çözmeye hazırız.

 

Bu bant üstü tutucular maden işletmelerinde kullanılır, demir fabrikalarında kullanılır, dökümhanelerde, gübre fabrikalarında, cam fabrikalarında, maden cevheri hazırlama yerlerinde ve geri dönüşüm yapan alanlar da kullanılmaktadır.

 

 

 

İlgili Yazılar