Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Irk Ayrımcılığı Davası Devam Ediyor

Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Irk Ayrımcılığı Davası Devam Ediyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 1 dk okuma süresi

Ermenistan’ın Savunması

Azerbaycan tarafından açılan davada Ermenistan, ırk ayrımcılığı iddialarını reddederek davayı düşürmesini talep etti. Ermenistan avukatları, suçlamaları zaman bakımından yetkisiz bulduklarını ve geriye dönük uygulanamayacağını savundu. Aynı zamanda, geçmişte döşenen mayınların savunma amaçlı olduğunu öne sürdü.

Azerbaycan’ın İddiaları

Azerbaycan ise, Ermenistan’ı farklı şekillerde ırk ayrımcılığı yapmakla suçluyor. Azerbaycan, Ermenistan’ın uluslararası sözleşmeyi etnik temizlik, kültürü yok etme, çevresel saldırı ve nefret söylemi ile ihlal ettiğini iddia ediyor. Azerbaycan ayrıca, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarda yaşayan Azerbaycanlılara karşı uyguladığı etnik temizlik politikasını gerekçe gösteriyor.

Karşılıklı Dava

İki ülke arasındaki dava karşılıklı olarak devam ediyor. Ermenistan, Azerbaycan’a karşı açtığı davada, 2. Karabağ Savaşı ve sonrasında yaşananları ele alırken, Azerbaycan ise Ermenistan’ı işgal altındaki topraklarda yaşayan Azerbaycanlılara karşı yapılan haksız uygulamalarla suçluyor. Mahkeme, her iki ülkenin yargı yetkisine ilişkin iddialarını incelemeye devam ediyor ve kararın birkaç yıl içinde verilmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar