Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Avustralyalı Çift, Tarihi Dünya Turunu Eski Bir Araba ile Yeniden Yaşıyor

Avustralyalı Çift, Tarihi Dünya Turunu Eski Bir Araba ile Yeniden Yaşıyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Bir Maceranın Başlangıcı: İngiltere’den Avustralya’ya Eski Bir Araba ile Yolculuk

Avustralyalı Langley ve Beverly Kidby çifti, tıpkı Francis Birtles’in 1927’de yaptığı gibi, 26 bin kilometrelik dünya turunu tekrarlamaya karar verdi. Bir ay önce uçakla İngiltere’ye giden çift, Birtles’in kullandığı aynı model Bean marka otomobili bir müzeden satın aldı.

Heyecan Dolu Yolculuk: Trabzon’a Ulaşmaları ve Araçta Yaşadıkları Maceralar

Gençliğinde hayalini kurduğu araçla dünya turunu gerçeğe dönüştüren Langley Kidby, Londra’dan yola çıktı ve dokuzuncu durakları Türkiye olan çift, 12 ilin ardından Trabzon’a ulaştı. Trabzon’da aracı arızalanan çift, sanayide tamir olan araçlarının başında zaman geçirmek zorunda kaldı.

Maceranın Güzellikleri ve Zorlukları: Eski Araba ile Yolculuk

Langley Kidby, “Kullandığımız araba 1924 model bir Bean, alışılmadık bir araba. Eski arabalarda her zaman küçük sorunlar çıkıyor. Aracın eski olmasından ötürü yolculukları yavaş geçiyor ama bu durumun keyfini çıkarıyoruz.” dedi. Aracın eski olmasından ötürü yolculuklarının yavaş geçtiğini ifade eden Kidby, “Araba çok yavaş ama saatte 70 kilometre hızla gidebiliyoruz. Bu yüzden yol kenarındaki kamyonları takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yolculuğun Devamı: Türkiye’den Sonraki Rotayı Açıkladılar

Langley Kidby, Türkiye’den sonra Erzurum’a devam edeceklerini ve daha sonra İran, Pakistan, Hindistan, Singapur ve Avustralya rotasını izleyeceklerini belirterek, “Muhtemelen iki ay daha yolumuz var, çünkü eski arabalarda her zaman düzeltilmesi gereken küçük şeyler vardır.” şeklinde konuştu.

Beverly Kidby ise eşiyle yolculuk etmekten keyif aldığını belirterek, “Eşimin hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum. Arabayı çok fazla kullanmıyorum ama eşime yolculuklarda destek olmaktan memnunum.” dedi.

İlgili Yazılar