Kalın Haber

Apple Çip ihtiyacını Avrupa’dan karşılayacak
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Apple Çip ihtiyacını Avrupa’dan karşılayacak

Apple Çip ihtiyacını Avrupa’dan karşılayacak

- - 2 dk okuma süresi

Apple Avrupa yatırımlarına ağırlık verecek iddiaları son dönemlerde popüler olmaya başladı. Şirketin şu anda daha çok Hindistan Çin ve Tayland gibi ülkelere yatırımlar yaptığı biliniyor. Fakat buralarda daha çok akıllı telefonların tasarımlarını tamamlıyor. Bütün donanım parçaları burada bir araya getiriliyor ve tamamlanıyor.

Günümüzde akıllı telefonlar artık eskisinden çok daha farklı. Mesela 5G teknolojisine sahip çipler üretmek akıllı telefonlarda daha büyük bir problem. Apple ise buna gerçekçi bir çözüm buldu. Teknolojinin ve geliştiricilerin anavatanı olarak sayılabilecek Avrupa’da yepyeni bir merkez açılıyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketleri içerisinde yer alan Apple yeni bir merkez kuracağını söyledi. Avrupa Silikon Çip Tasarım Merkezi olarak adlandırılacak bu yer, 5G kablosuz bağlantı teknolojileri üzerine çalışacak. Günümüzde 5G teknolojileri akıllı telefonların geleceğini oluşturuyor. Elbette tasarım ve kamera özellikleri büyük öneme sahip olsa bile 5G farklı bir konumda.

Bu tesisin yaklaşık olarak 3 yıl içerisinde kurulacağı tahmin ediliyor. Ayrıca tesis için yaklaşık olarak 1,2 milyar dolar yatırım yapılacak. Bu gerçekten de iyi bir rakam. Böyle bir rakamın Avrupa’da etki oluşturacağı düşünülüyor.

Araştırma ve geliştirme merkezi haline gelen Avrupa’da 5G alanında çok ciddi çalışmalar var. Apple bunlardan yararlanmak istiyor.

İlgili Yazılar